Линь Чи Дай Бо инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: прозора рідина жовтого кольору зі специфічним запахом і пекучим смаком;

склад: 500 мл мікстури містить: екстрактивних речовин у вигляді настойки з 7,5 г гриба Ганодерми, з 2,5 г кореня женьшеню, з 1,0 г кори Шефлери та у вигляді водного екстракту: із 2,5 г стовпчиків з рильцями кукурудзи, з 2,5 г. кореневища соломки.

допоміжні речовини: етанол, вода очищена.

Форма випуску. Мікстура.

Фармакотерапевтична група. Тонізуючі засоби. Код АТС А13А.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Загальнотонізуючий засіб, стимулює фізичну та інтелектуальну активність. Гриб ганодерма – головний компонент препарату, який підвищує інтелектуальні здібності людини, покращує пам’ять, увагу, зір. Ганодерма містить полісахариди, які мають протипухлинну та радіопротекторну активність. Ступінь відновлення порушень імунної системи і протипухлинна активність залежать від тривалості лікування. Містить тритерпенову ганодерову кислоту, яка знижує у людей групи ризику рівень холестерину в крові, при цьому ефект прямо пропорційний ступеню гіперхолестеринемії. Препарат покращує скоротливість міокарда водночас зі зменшенням потреби у кисні.

Корінь женьшеню чинить стимулюючу дію на організм, підвищує розумову і фізичну працездатність, регулює роботу залоз внутрішньої секреції, стимулює статеву функцію.

Кореневища соломки чинять жарознижувальну, відхаркувальну, сечогінну та кровоспинну дії.

Кора шеффлери тонізує нервову систему, збільшує амплітуду серцевих скорочень і зменшує їх частоту, стимулює дихання, посилює діурез.

Стовпчики з рильцями кукурудзи виявляють жовчогінну, діуретичну, кровоспинну і гіполіпідемічну дію.

Фармакокінетика. Фармакокінетика комплексного препарату не досліджувалась.

Показання для застосування. Як тонізуючий та стимулюючий засіб при тяжких захворюваннях, після тяжких травм, оперативних втручань, а також для підвищення працездатності; при перевтомі, інтелектуальному перевантажені, що супроводжуються розладами з боку нервової системи – неврозами, порушеннями сну.

Спосіб застосування та дози. Призначають дорослим внутрішньо по 20 мл (2 десертні ложки) 3 рази на добу перед їдою. Тривалість лікування – до 30 діб. Повторний курс можна призначати через 2 тижні.

Побічна дія. Можливі алергічні реакції, тахікардія, підвищення артеріального тиску.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату, дитячій вік, період вагітності і годування груддю.

Передозування. При передозуванні можливі тахікардія, підвищення артеріального тиску. Лікування симптоматичне.

Особливості застосування. Препарат містить спирт, тому під час застосування слід утримуватися від керування транспортними засобами або працювати зі складними механізмами. На час лікування припинити годування груддю.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Посилює дію психостимуляторів та аналгетиків. Проявляє антагонізм з лікарськими засобами, які пригнічують центральну нервову систему, у тому числі з барбітуратами, протиепілептичними лікарськими засобами. Також посилює дію варфарину. Підвищує ризик розвитку резистентності до петльових діуретиків.

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей місці при кімнатній температурі до 25 °C. Термін придатності – 3 роки.