Бетиол® инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: супозиторії темно-бурого кольору із запахом іхтіолу, допускається ледь помітний наліт на поверхні супозиторіїв;

склад: 1 супозиторій містить екстракту красавки густого – 15 мг, іхтамолу – 200 мг;

допоміжна речовина: твердий жир.

Форма випуску. Супозиторії ректальні.

Фармакотерапевтична група. Антигемороїдальні препарати для місцевого застосування.

Код АТС С05АХ03.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Комбінований препарат для місцевого лікування геморою. Має знеболювальну, протизапальну та спазмолітичну дію - ослаблює спазм мускулатури кишечнику. Екстракт красавки чинить спазмолітичну дію, зменшує перистальтику кишечнику. Іхтамол має протизапальні і місцевоанестезуючі властивості.

Показання для застосування. Геморой і тріщини заднього проходу.

Спосіб застосування та дози. Дорослі та діти старше 14 років застосовують ректально по 1 супозиторію 1 - 3 рази на день. За необхідності допускається застосовувати частіше, але не більше 10 супозиторіїв на добу. Тривалість курсу лікування визначається характером та тяжкістю захворювання, досягнутим терапевтичним ефектом.

Побічна дія. При підвищеній індивідуальній чутливості до діючих речовин можливі сухість у роті, спрага, запор, відчуття серцебиття, розширення зіниць. У цих випадках препарат слід відмінити.

Протипоказання. Глаукома, аденома передміхурової залози, гіперчутливість до компонентів препарату. Дитячий вік до 14 років.

 

Передозування. При передозуванні можливі сухість у роті, спрага, запор, підсилене серцебиття, розширення зіниць. При отруєнні розвивається делірій з психомоторним збудженням, що потребує спеціальної терапії. Терапія симптоматична.

 

Особливості застосування. При лікуванні препаратом рекомендується утримуватися від керування транспортними засобами і виконання робіт, які потребують підвищеної уваги і точної координації. Жінкам у період вагітності або годування груддю препарат призначають враховуючи співвідношення ризик/користь.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Взаємодія з іншими лікарськими засобами не описана.

 

Умови та термін зберігання. В захищеному від світла місці при температурі від +8°С до +15°С. Термін придатності - 2 роки.