Унисепт 3, 8,18, 24 инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості:  безбарвна прозора рідина зі специфічним запахом. Легко розкладається на світлі і при термічній обробці;

склад: Унісепт  – препарат на основі гіпохлориту натрію з різним вмістом останнього, що відображають цифрові позначки (3,8,18,24);

Речовина

Кількість на одиницю

лікарської форми

Унісепт 3

Унісепт 8

Унісепт 18

Унісепт 24

Натрію гіпохлорит

0,35-0,7 г/л

0,8-1,2 г/л

1,8-2,4 г/л

2,4-2,8 г/л

Натрію хлорат

0,1-0,35 г/л

0,2-0,5 г/л

0,24-0,8 г/л

0,28-0,8 г/л

Натрію хлорид

8,5-11,2 г/л

14,7-19,0 г/л

20,2-24,0 г/л

23,5-27,9 г/л

допоміжні речовини: вода очищена.

 

Форма випуску. Розчин  для зовнішнього застосування.

Фармакотерапевтична група. Антисептичний засіб для зовнішнього застосування. Код АТС D08A X07.

Фармакологічні властивості. Унісепт  має ранозагоювальний ефект і є антисептиком широкого спектра дії. Високоефективний відносно більшості патогенних мікроорганізмів, включаючи стафілокок золотистий, кишкову паличку, протей, синьогнійну та дифтерійну палички, ряду вірусів, грибків, у тому числі дріжджоподібних грибків роду Candida.

Показання  для  застосування.

В акушерстві та гінекології застосовують Унісепт 3 для лікування кольпітів бактеріальної, вірусної та трихомонадної етіології, бартолінітів.

У хірургії застосовують Унісепт 3 і 8 для обробки гнійних ран, післяопераційних та бактеріально уражених ран, трофічних виразок, опіків.

В отоларингології застосовують Унісепт 3 і 8 для лікування гайморитів, тонзилітів, фарингітів, хронічних отитів, ангін, фурункульозу та гнійних атером.

У стоматології застосовують Унісепт 8,18,24 для лікування пародонтиту, пульпіту.

Доцільним є також застосування Унісепту у випадку прояву алергії при лікуванні антибіотиками та при інфекціях, які викликані антибіотикостійкими мікроорганізмами.

Спосіб застосування та дози. Найбільш виражений антимікробний ефект спостерігається при застосуванні розчину УНІСЕПТУ для безпосередньої обробки ран, порожнин, м’яких тканин із наступним тампонуванням (тампон обов’язково змінювати кожного дня). Препарат також застосовують у формі аплікацій (експозиція 5 -15 хвилин 3-4 рази на добу), зрошення операційного поля, як вушні краплі (1 - 2 краплі 3 - 4 рази на добу) тощо.

Дезинфекція виробів медичного призначення  проводиться  занурюванням  виробів у розчин препарату на 30 хвилин з наступним промиванням водою.

Побічна дія. При зовнішньому та внутрішньопорожнинному застосуванні побічні реакції не виявлені.

Протипоказання. Індивідуальна підвищена чутливість до препаратів, які містять гіпохлорит натрію.

Передозування. Не виявлені.

Особливості застосування. Немає.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Взаємодія препарату з іншими лікарськими засобами поки що невідома.

Умови та термін зберігання. Зберігати слід у захищеному від світла, недоступному для дітей місці, при температурі від +4 до +6°С. Не зберігати поряд з харчовими продуктами. Термін придатності:  “Унісепт 3”, “Унісепт 8” - 2 роки. “Унісепт 18”, “Унісепт 24” - 1 рік. 

Пользователей также интересует