Эхинацин мадаус мазь инструкция, аналоги и состав

Склад лікарського засобу:

діюча речовина: 100 г мазі містить 16 г свіжовичавленого соку квітучої трави ехінацеї пурпурової [1,7-2,5:1];

допоміжні речовини: метил-4-гідроксибензоат (консервант), вода очищена, парафін рідкий, вазелін жовтий, віск мікрокристалічний, етанол 96 %, пропіленгліколь, гліцериновий ефір сорбіта і жирної кислоти, поліалкіленгліколь, ланолінові спирти, магнію сульфат гептагідрат.

Лікарська форма. Мазь.

М’яка мазь кольору слонової кістки.

Фармакотерапевтична група. Препарати, що сприяють загоєнню ран. Код АТС D03A X50.

Фармакологічні властивості. Інгібування гіалуронідази, що активується в запалених тканинах чи утворюється патогенними мікроорганізмами, призводить до стабілізації гіалурової кислоти в’яжучих речовин в уражених тканинах. Фібробласти активуються та диференціюються у фіброцити, що, в свою чергу, стимулює утворення гіалурової кислоти.

Фагоцити, що утворюються з тканин та крові (гістіоцити, лейкоцити), сприяють розпаду та розділенню продуктів розщеплення клітин та факультативних патогенів завдяки фагоцитозу. Поліпшення функції компетентних клітин попереджає інфекцію та наступний запальний процес у рані та сприяє її загоєнню.

Показання для застосування. Погане загоєння поверхневих ран, а також незначні подразнення шкіри, такі як, потріскані губи внаслідок застуди чи сухого клімату.

Протипоказання. Підвищена індивідуальна чутливість до діючої речовини або інших складових препарату, наприклад, метил-4-гідроксибензоату, пропіленгліколю, ланоліновим спиртам чи бутилгідрокситолуолу.

Особливі застереження. Інформація щодо застосування препарату у дітей віком до 12 років, у період вагітності та годування груддю відсутня, тому застосування препарату в цих випадках не рекомендується.

Метил-4-гідроксибензоат може викликати незначне подразнення шкіри, очей та слизових оболонок.

Пропіленгліколь може викликати подразнення шкіри. Ланолінові спирти можуть викликати локалізовані подразнення шкіри (контактний дерматит).

Бутилгідрокситолуол може викликати локалізовані подразнення шкіри (контактний дерматит), подразнення очей та слизових оболонок.

Спосіб застосування та дози. Дорослим та підліткам старше 12 років слід наносити смужку мазі довжиною 1-2 см 2-3 рази на день та розподіляти її тонким рівномірним шаром.

Мазь наносять на уражену ділянку чи під пов’язку.

Мазь можна безперервно застосовувати не довше 8 тижнів.

Передозування. Не відоме.

Побічні ефекти. Рідко можуть мати місце реакції надчутливості (місцеві алергічні реакції).

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій. Не відмічені.

Термін придатності. 4 роки.

Умови зберігання. Зберігати при температурі не вище 250C у недоступному для дітей місці. Не заморожувати.

Пользователей также интересует