Тентекс® форте инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: круглі, двоопуклі таблетки, вкриті оболонкою срібного кольору;

склад: 1 таблетка містить:

діючі речовини: екстракт насіння гібіску абельмош сухого (Hibiscus abelmoschus)

10 мг;

порошки: коріння вітанії снодійної (Withania somnifera)

65 мг;

коріння аргіреї гіллястої (Argyreia speciosa)

32 мг;

насіння мукуни пекучої (Mucuna pruriens)

32 мг;

тривангу (очищена та детоксикована суміш олова, свинцю та цинку) (Trivang)

32 мг;

cмоли мінеральної очищеної (Shilajeet)

32 мг;

рилець шафрану посівного (Crocus sativus)

25 мг;

насіння чилібухи (блювотного горіха) детоксиков. (Strychnos nux vomica)

16 мг;

ртуті сульфіду червоного (Makardhwaj)

16 мг;

коріння зозулинця чоловічого (Orchis mascula)

16 мг;

коріння Anacyclus pyrethrum

16 мг;

сіди серцелистої (Sida cordifolia)

16 мг;

кори бомбаксу (Bombax malabaricum)

16 мг;

насіння перцю чорного (Piper nigrum)

 5 мг;

порошки oброблені водним екстрактом з: сіди серцелистої (Sida cordifolia), коріння спаржи звичайної (Asparagus racemosus), бульб іпомеї пальчастої (Ipomoea digitata), Piper betle, коріння вітанії снодійної (Withania somnifera), плодів якірців сланких (Tribulus terrestris), стебла тіноспори серцелистої (Tinospоra cordifolia), коріння аргіреї гіллястої (Argyreia speciosa), плодів акації аравійської (Acacia arabica fruit), Dashamoola.

допоміжні речовини: ядро: целюлоза мікрокристалічна, натрію карбоксиметилцелюлоза, магнію стеарат, кросповідон, аеросил; покриття: цукор, тальк, желатин, титану діоксид, акація, листочки срібла, вода очищена, метилпарабен, пропілпарабен.

Форма випуску. Таблетки, вкриті оболонкою.

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовують в урології. Засоби, що застосовують при порушеннях ерекції. Комбінації. Код АТС G04В Е30.

 

Фармакологічні властивості. Тентекс форте – комбінований рослинний препарат, дія якого обумовлена властивостями компонентів, які входять до його складу.

 Фармакодинаміка. Насіння гібіску абельмош містить олію, багату на лінолеву кислоту, містить також α-кефалін, фосфатиди – серин та інші. Насіння гібіску абельмош має діуретичну дію, сприяє відходженню газів, спричиняє тонізуючу дію та діє як афродизіак.

Вітанія снодійна містить алкалоїди – сомнін, сомніферин та інші. Вітанія снодійна спричиняє антистресову та антиспазматичну дію, підвищує фізичну витривалість, сприяє розслабленню м’язів тонкої кишки, матки, бронхів, стінки судин. Підвищує тонус та життєздатність організму.

Аргірея гілляста використовується як афродизіак, діуретик, засіб для лікування гонореї, ревматизму та розладів нервової системи. Діє як тонізуючий, анаболічний та андрогенний засіб.

Насіння мукуни пекучої містить у своєму складі L-Dopa – попередник нейромедіаторів. Мукуна пекуча – засіб, що упереджує олігоспермію, сприяє збільшенню кількості сперматозоїдів, стимулює овуляцію у жінок. Запобігає чоловічій та жіночій стерильності та діє як засіб, що тонізує нервову систему.

Триванг (очищена та детоксикована суміш олова, свинцю та цинку) використовується для лікування імпотенції, сечостатевих та нервових захворювань.

Смола мінералізована очищена має в’яжучі, протизапальні властивості та використовується для лікування болю, як антистресовий, анксіолітичний та ноотропний засіб.

Шафран посівний містить глікозиди – кроцин та пікрокроцин. Шафран має стимулюючу та антиспазматичну дії.

Насіння чилібухи містить алкалоїди, головним з яких є стрихнін та бруцин. Насіння чилібухи має властивості стимулюючої дії на центральну нервову систему, стимулює обмін речовин.

Ртуті сульфід червоний має тонізуючу дію, у виснажених пацієнтів, що видужують після гострих захворювань. Діє як афродизіак.

Зозулинець чоловічий діє як афродизіак та використовується при статевих розладах, які характеризуються статевою слабкістю.

Коріння Anacyclus pyrethrum містить алкалоїд анациклін. Це один із інгредієнтів для лікування сексуальних розладів у чоловіків.

Сіда серцелиста – містить алкалоїди, фітостероли. Використовують при сперматореї, захворюваннях центральної нервової системи (параліч, парез), ішіалгії.

Кора бомбаксу містить терпеноїди, ситостерол та інші, діє як афродизіак, підвищує артеріальний тиск, має стимулюючу, тонізуючу дію та зменшує подразнення.

Насіння перцю чорного містить у своєму складі ефірну олію, алкалоїд піперин, камедь. Перець чорний має збуджувальну дію.

Складові компоненти препарату “Тентекс форте” діють синергічно.

Тентекс форте має стимулюючу, загальнотонізуючу та андрогенну дію. Тентекс форте – це негормональний препарат, що відновлює статеву активність. Препарат підвищує активність вищих центрів у гіпоталамусі та лімбічній системі. Стимулює лібідо. Усуває функціональну статеву слабкість. Дія на нижчі центри сприяє підсиленню ерекції.

Фармакокінетика. Дія препарату є сукупною дією його компонентів, тому проведення кінетичних досліджень неможливе; сукупність компонентів не може бути відслідкована за допомогою маркерів або біодосліджень. З цієї ж причини неможливо відслідкувати й метаболіти препарату.

Показання для застосування. Зниження лібідо, статева недостатність (незадовільна ерекція), функціональна імпотенція.

 

Спосіб застосування та дози. Звичайна доза – 2 таблетки двічі на день розжувати, переважно вживати з молоком або з чаєм протягом 30 – 45 днів. Виходячи з терапевтичної ефективності допускається зміна дозування та тривалість приймання.

Статева недостатність (незадовільна ерекція): по 2 таблетки вранці та за півгодини-годину до сну, розжувати, вживати переважно з молоком або чаєм.

Статева слабкість у людей похилого віку: 2 таблетки двічі на день рекомендується приймати протягом 45 – 50 днів. Курс слід повторювати кожні 6 місяців.

Імпотенція: при повній функціональній імпотенції необхідно збільшувати вказану вище дозу препарату до 2 таблеток 3 рази на день. Хворий потребує постійного нагляду лікаря.

 

Побічна дія. Можливі алергічні реакції на компоненти препарату.

Протипоказання. Протипоказано при артеріальній гіпертензії, прогресуючому атеросклерозі, хронічних захворюваннях нирок та серцевій недостатності, підвищеній чутливості до компонентів препарату.

Передозування. Не спостерігалось.

Особливості застосування. Не застосовувати дітям до 18 років. Тентекс форте не впливає на здатність керувати транспортними засобами та виконувати роботи, що потребують підвищеної уваги.

 

Взаємодія з лікарськими засобами. Лікарська взаємодія з іншими препаратами невідома.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі від +10 до +30 °С у сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці. Термін придатності – 3 роки.