Кука инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: сироп темно-коричневого кольору, із специфічним запахом;

склад: 10 мл сиропу містять екстракти василька священного 50 мг, васаки 400 мг, кулінджани 400 мг, солодкового кореня 400 мг, перцю довгого 200 мг, м’яти польової 2 мг;

допоміжні речовини: натрію бензоат, метилпарабен, пропілпарабен, кислоти лимонної моногідрат, цукор, вода очищена.

 

Форма випуску. Сироп.

 

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються при кашлі і застудних захворюваннях. Код АТС R05Х.

 

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Комбінований препарат рослинного походження, який застосовується при різних застудних захворюваннях; швидко полегшує кашель, зменшує всі види кашлю, справляє бронхолітичну, муколітичну, відхаркувальну, протизапальну, заспокійливу дію.

Васильок священний має жарознижуючу, вітрогонну, потогінну, відхаркувальну, спазмолітичну, сечогінну дію. Кулінджана має відхаркувальну, тонізуючу, сечогінну, протиглисну дію. Корінь солодки має жарознижуючу, протизапальну, спазмолітичну дію. Перець довгий має відхаркувальну, вітрогонну дію.

Фармакокінетика. Не досліджена.

Показання для застосування. Симптоматичне лікування кашлю різного генезу з мокротинням, що тяжко відходить, у тому числі при гострих респіраторних захворюваннях (фарингіт, ларингіт, трахеїт, бронхіт), пневмонії (у комплексі з антибактеріальною терапією); хронічні захворювання органів дихання, включаючи бронхіт курців, професійний “лекторський” ларингіт, вплив механічних подразнюючих факторів на дихальні шляхи.

Cnociб застосування та дози. Призначають дорослим по 2 чайні ложки (10 мл) 3 рази на добу; дітям від 1 до 6 років – по 0,5 чайної ложки (2,5 мл) 3 рази на добу; від 6 до 12 років – по 1 чайній ложці (5 мл) 3 рази на добу. Приймати через кожні 6 годин, але не більше 4 разів на добу.

Середня тривалість курсу лікування - 1 тиждень.

 

Побічна дія. Можливі алергічні реакції.

 

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату. Діти до 1 року.

 

 

Передозування. Дані відсутні.

 

Особливості застосування. В період вагітності та лактації препарат слід приймати під наглядом лікаря.

У зв’язку з наявністю в складі препарату цукру з обережністю застосовувати хворим на цукровий діабет, а також пацієнтам з підвищеним вмістом глюкози в крові.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Слід уникати одночасного лікування іншими препаратами від кашлю, а також ліками, що зменшують утворення мокротиння. Вживання разом з антибіотиками, які призначаються лікарем індивідуально для кожного пацієнта, посилює ефект.

Одночасно з препаратом за призначенням лікаря можуть застосовуватись протимікробні засоби.

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, сухому, темному місці при кімнатній температурі не вище 25°С . Термін придатності - 3 роки.

Після розкриття флакона сироп зберігається протягом 14 діб.