Анузол инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: супозиторії зеленувато-жовтого або зеленувато-жовтого з буруватим відтінком або світло-коричневого кольору з запахом ксероформу, торпедоподібної форми;

склад: 1 супозиторій містить ксероформу – 0,1г, екстракту красавки (беладони) густого - 0,02 г, цинку сульфату – 0,05 г;

допоміжні речовини: гліцерин дистильований, основа для супозиторіїв (вітепсол).

Форма випуску. Супозиторії ректальні.

Фармакотерапевтична група. Антигемороїдальні препарати для місцевого застосування. Код АТС С05АХ03 .

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Препарат має болезаспокійливу, місцеву протизапальну, спазмолітичну, антисептичну, в”яжучу та підсушуючу дію.

Фармакокінетика. Не вивчалась

Показання для застосування. Лікування геморою, тріщин заднього проходу.

Спосіб застосування та дози. Застосовують ректально. Дорослим по 1 супозиторію 1-2 рази на добу, але не більше 7 супозиторіїв на добу. Тривалість лікування залежно від плину захворювання встановлюється лікарем індивідуально

Побічна дія. Можливі алергічні реакції, печіння в ділянці заднього проходу, сухість у роті, запор, послаблення стулу, відчуття серцебиття, розширення зіниць, тимчасове порушення зору (парез акомодації), головний біль, запаморочення, порушення сну, сонливість.

Протипоказання. Індивідуальна підвищена чутливість до компонентів препарату, атонія кишечнику, серцева недостатність у стадії декомпенсації, тахіаритмія, міастенія, закритокутова глаукома, аденома передміхурової залози, вагітність, лактація.

Передозування. Можливі нудота, блювання, психомоторне збудження, судоми, затримка сечовипускання, зниження потовиділення, гіпертермія. У цих випадках слід припинити застосування і звернутися до лікаря.

Особливості застосування. Не рекомендується застосовувати у пацієнтів, діяльність яких пов”язана з необхідністю високої концентрації уваги, швидких психічних та рухових реакцій (в тому числі керування транспортними засобами, робота на верстатах та ін.)

Даних про застосування препарату у дітей немає.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Антациди, проносні, кетоконазол, метоклопромід – послаблюють антихолінергічний ефект препарату; холінолітики та трициклічні антидепресанти (амітриптилін, іміпрамін, нортриптилін, протриптилін) – посилюють.

Умови та термін зберігання. Зберігати у сухому, захищеному від світла, недоступному для дітей місці при температурі від +5 до + 20 ºС.

Термін придатності - 2 роки. Не застосовувати препарат після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.