Пермин инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: перметрин (permethrin); 3-(2,2-Дихлоретеніл)-2,2-диметилциклопропанкарбонової кислоти (3-феноксифеніл)метил ефір;

основні фізико-хімічні властивості: в'язка емульсія білого або білого з кремовим відтінком кольору з характерним приємним запахом;

склад: 100 г препарату містять перметрину – 1 г;

допоміжні речовини: С10-С11 ізопарафін, вазелін білий, алкіл оксиетил амонію фосфат, діетаноламін цетил фосфат і цетил фосфат, cпирт цетиловий, метилгідроксибензоат, імідурея, добавка ароматична, гліцерин, вода очищена.

Форма випуску. Крем-шампунь.

Фармакотерапевтична група. Засіб, що діє на ектопаразитів. Код АТС Р03АС04.

Фармакологічні властивості.

Перметрин являє собою синтетичний інсектицид, активний проти вошей. Він відноситься до групи природних піретринів, що знаходяться в рослинах родини Соmроsіtае і має сильну інсектицидну активність. Наявність перметрину виявляється на волоссі протягом принаймні 10 днів після одноразового застосування. Дослідження in vitro показують, що перметрин має педикулоцидну та овоцидну дію проти людських вошей на голові.

Перметрин діє на мембрану нервової клітини паразита, порушуючи проведення по натрієвих канальцях імпульсів, що регулюють поляризацію мембрани, і, викликаючи таким чином затримку реполяризації і параліч вошей.

Показання для застосування. Знищення вошей та їх яєць на голові .

Спосіб застосування та дози. Призначають зовнішньо. Перед застосуванням добре збовтати. Вимити голову звичайним шампунем, змити водою і просушити рушником. Нанести достатню кількість препарату на волосся і шкіру голови (особливо за вухами і на потилиці). Залишити на волоссі на 10 хвилин, потім змити водою.

Після миття рекомендується розчесати волосся густим гребінцем для видалення гнид.

Одноразового застосування достатньо для знищення інвазії вошами на голові.

Повторне лікування потрібно рідко. Якщо живі воші з'являються принаймні через 7 днів після початкового застосування, рекомендується повторна обробка. Варто уникати потрапляння препарату в очі під час застосування. Якщо Пермін потрапив в очі, потрібно негайно промити очі водою.

Побічна дія. Під час лікування перметрином може спостерігатися свербіж. Звичайно свербіж є наслідком самої інвазії головними вошами, але може тимчасово посилюватися під час лікування. Можуть також спостерігатися неприємні відчуття у волосистій частині голови, печіння, поколювання, оніміння, набряк, висипи на шкірі голови.

Протипоказання. Підвищена чутливість до одного з компонентів, будь-якого синтетичного піретроїду або піретрину, а також до хризантенів.

Передозування. Випадки передозування невідомі.

Особливості застосування.

Застосування під час вагітності. Безпека застосування препарату під час вагітності не встановлена.

Застосування під час годування груддю. Невідомо, чи виділяється перметрин з грудним молоком. Рекомендується тимчасово припинити годування груддю або утриматися від застосування препарату в період годування.

Застосування у дітей. Безпека застосування препарату у дітей, молодших 2 років, не встановлена.

Застереження: у разі виникнення реакцій підвищеної чутливості слід припинити застосування препарату.

 Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не відмічалася.

Умови та термін зберігання. Зберігати у захищеному від світла місці, при температурі не вище +25°С. Термін придатності - 3 роки.