Брильянтовый зеленый-фломед инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: прозора інтенсивного зеленого кольору рідина із запахом спирту, яка адсорбована твердим пористим стрижнем та пористим накопичувачем полімерного пристрою;

склад: 3 мл розчину містя+

ть брильянтового зеленого 0,03 г;

допоміжна речовина: спирт етиловий, вода очищена.

 

Форма випуску. Розчин для зовнішнього застосування, спиртовий.

 

Фармакотерапевтична група. Інші антисептичні та дезінфекційні препарати.

Код АТС D08А Х08.

 

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Антисептичний засіб для зовнішнього та місцевого застосування. Виявляє антимікробну дію, не має подразнювального ефекту.

Препарат активний відносно грампозитивних бактерій.

Фармакокінетика. Препарат місцевої дії. Даних про всмоктування в кров та включення в метаболічні процеси організму не виявлено.

 

Показання для застосування. Препарат застосовують зовнішньо при легких гнійно-запальних процесах шкіри (піодермія, фурункульоз, карбункульоз, мейболеїт, блефарит), а також для обробки операційного поля, шкірних покривів після операцій та травм.

Спосіб застосування та дози. Наносять на поверхню шкіри, охоплюючи при порушенні її цілісності навколишні здорові тканини.

При захворюваннях очей змазують краї повік.

Правила користування препаратом у пристрої полімерному (маркері):

1.Зняти кришку маркера і нанести розчин маркерним стрижнем на уражені ділянки шкіри.

2.Закінчивши аплікацію препарату, закрити маркер кришкою.

Побічна дія. Алергічні реакції (свербіж, кропив’янка). При попаданні розчину на слизову оболонку очей виникає печія, сльозотеча, можуть виникати опіки.

Протипоказання. Алергічні реакції на компоненти препарату. Підвищена чутливість до компонентів препарату.

Передозування. Не спостерігалося.

 

Особливості застосування. Не слід допускати попадання розчину на слизові оболонки, оскільки спирт, що міститься в препараті, може викликати опіки, сильне подразнення.

Активність препарату суттєво зменшується у присутності сироватки крові.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При одночасному застосуванні з препаратами для зовнішнього застосування, що містять органічні сполуки, може денатурувати білки, створювати нові сполуки.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей місці при температурі від 15°С до 25°С, подалі від вогню. Термін придатності - 1 рік.

Пользователей также интересует