Лутусин инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: темно-зелена сиропоподібна рідина з характерним запахом ананаса, солодка на смак. Допускається наявність незначного осаду;

склад: кожні 10 мл сиропу містять водний екстракт з лікарських рослин:

Санктум звичайний (листя) – 100 мг;

Солодка гладка (корінь) – 60 мг;

Вазика антидіуретична (корінь) – 60 мг;

Куркума довга (кореневище) – 30 мг;

Береліка термінальна (плоди) – 30 мг;

Зінгіберен лікарський (кореневище) – 20 мг;

Перець водяний (плоди) – 10 мг;

Тілофлора астматична (корінь та листя) – 10 мг;

Ментол – 5 мг;

допоміжні речовини: бронопол, гліцерин, глюкоза, кислота лимонна, натрію бензоат, натрію метилпарабен, натрію пропілпарабен, натрію хлорид, сахароза, смола акації, сорбітол, смакова речовина (сінгапурський ананас), барвники (бриліантовий синій та тартразин жовтий), вода очищена.

Форма випуску. Сироп.

Фармакотерапевтична група. Інші комбіновані препарати, що використовуються при кашлі та застуді. Код АТС R05Х.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Препарат має бронхолітичну, муколітичну, відхаркувальну та протизапальну дії; пом’якшує кашель, заспокійливо впливає на подразнену слизову оболонку верхніх дихальних шляхів, знімає запалення та місцеве подразнення в горлі, знижує жар, а також розширює дихальний прохід і цим полегшує дихання.

Фармакокінетика. Досліди фармакокінетики препарату ЛУТУСИН не проводилися, оскільки компоненти, що входять до складу препарату, рослинного походження.

Показання для застосування. Рослинний сироп від кашлю ЛУТУСИН застосовується для симптоматичної терапії при захворюваннях дихальних шляхів, що супроводжуються кашлем з густим мокротинням, яке тяжко відхаркується:

- подразнення слизової оболонки верхніх дихальних шляхів;

- гострі і хронічні захворювання верхніх і нижніх дихальних шляхів (гострі респіраторні захворювання, фарингіт, ларингіт, трахеїт, бронхіт, включаючи хронічний бронхіт курців);

- пневмонії (у комплексі з антибактеріальним лікуванням).

Спосіб застосування та дози. Препарат призначають внутрішньо.

Дітям від 3 до 5 років призначають по ½ чайної ложки сиропу (2,5 мл) 3 – 4 рази на день; від 6 до 14 років – по ½ – 1 чайній ложці сиропу (2,5 – 5 мл) 3 – 4 рази на день.

Дорослим та дітям старше 14 років – по 1 – 2 чайні ложки (5 – 10 мл) 3 – 4 рази на день.

Дорослі застосовують препарат до досягнення стабільного лікувального ефекту, дітям курс лікування визначає лікар.

Перед використанням збовтати!

Побічна дія. Можливі алергічні реакції на компоненти препарату: біль у животі, нудота, блювання, запаморочення.

Протипоказання. Препарат протипоказаний у разі підвищеної чутливості до одного з компонентів, хворим на цукровий діабет, дітям віком до 3 років.

Передозування. Повідомлень немає.

Особливості застосування. Одночасно з препаратом ЛУТУСИН за показаннями застосовують протимікробні засоби. Препарат не рекомендується застосовувати під час вагітності та годування груддю, оскільки вплив компонентів препарату на плід і немовля невідомий. Оскільки препарат не містить спирту, можливе його застосування під час керування транспортними засобами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не досліджена.

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі від 8 0С до 15 0С у захищеному від світла та недоступному для дітей місці. Термін придатності – 5 років.