Тималин инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: аморфний порошок або пориста маса білого чи білого з жовтим відтінком кольору;

склад: екстракт вилочкової залози, отриманий з тимуса великої рогатої худоби;

допоміжні речовини: гліцин.

Форма випуску. Порошок ліофілізований для приготування розчину для ін’єкцій.

Фармакотерапевтична група. Імуностимулятори. Код АТС L03A X15**.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Регулює кількість і співвідношення Т та В лімфоцитів та їх субполяцій, стимулює реакції клітинного імунітету, посилює фагоцитоз, стимулює процеси регенерації та кровотворення у випадку їх пригнічення, а також покращує перебіг процесу клітинного метаболізму.

Фармакокінетика. Не вивчалася.

Показання для застосування. Стани, що супроводжуються зниженням клітинного імунітету: гострі та хронічні гнійно-запальні захворювання кісток і м’яких тканин, гострі та хронічні вірусні і бактеріальні інфекції, при порушенні регенераторних процесів (переломи кісток, опіки, відмороження, трофічні виразки, променеві некрози тканин, виразка шлунка та 12-палої кишки), бронхіальна астма, розсіяний склероз, облітеруючий атеросклероз, ревматоїдний артрит; стани, пов’язані з гіпофункцією тимуса, пригніченням імунітету та кровотворення після проведення променевої терапії або хіміотерапії, при застосуванні масивних доз антибіотиків.

Спосіб застосування та дози. Перед застосуванням вміст ампули (флакона) розчиняють у 1-2 мл ізотонічного розчину хлориду натрію.

Вводять внутрішньом’язово щоденно або через день у дозах: дорослим по 5-20 мг (30-100 мг на курс), дітям до 1 року - 1 мг; дітям від 1 до 3 років - 1-2 мг; від 4 до 6 років - 2-3 мг; від 7 до 14 років - 3-5 мг протягом 3-10 днів залежно від проявів порушення імунітету.

При необхідності проводять повторний курс лікування через 1-6 міс.

Для профілактики препарат застосовують щоденно дорослим по 5-10 мг; дітям 1-5 мг протягом 3-5 днів.

Побічна дія. Можливі реакції алергічного типу.

Протипоказання. Не виявлено.

Передозування. Не спостерігалося.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не рекомендується застосовувати з препаратами, які здатні спричиняти алергічні реакції.

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, захищеному від світла місці, при температурі від 15оС до 25оС.

Термін придатності - 3 роки.