Фладекс инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: мазь від світло-коричневого до темно-коричневого кольору, зі специфічним запахом;

склад: 1 г мазі містить фладексану 20 мг у перерахуванні на суху речовину і вміст суми флавоноїдів 30%;

допоміжні речовини: вазелін білий, пропіленгліколь, кислота стеаринова, емульгатор № 1, метилпарагідроксибензоат (ніпагін), пропілпарагідроксибензоат (ніпазол), вода очищена.

Форма випуску. Мазь для зовнішнього застосування.

Фармакотерапевтична група. Дерматологічні препарати. Код АТС D11A X20**.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Мазь Фладекс має місцеву протизапальну, знеболювальну та протисвербіжну дію, має антиалергічні та десенсибілізуючі властивості, проявляє противірусну активність стосовно вірусів лишаю пухирчастого (герпесу звичайного) та оперізувального – Herpes simplex i Herpes zoster, а також стимулює репаративні процеси в шкірі.

Фармакокінетика. При нанесенні на шкіру не чинить системної дії.

 

Показання для застосування. Місцеве лікування усіх форм та стадій псоріазу, алергічного, атопічного (особливо в підгострий період та в період згасання процесу), періорального та себорейного дерматитів, нейродерміту, фотодерматозів, токсидермій, а також лишаю пухирчастого (герпесу) різної локалізації (губної, щічної, носової, вушної, генітальної) та оперізувального лишаю.

Спосіб застосування та дози. При дерматитах різноманітного походження, пухирчастому (герпесі) та оперізувальному лишаю мазь наносять тонким шаром, злегка втираючи, на уражену ділянку шкіри 2–4 рази на добу, бажано з моменту появи перших ознак захворювання. Тривалість курсу лікування – 5–14 днів. При псоріазі препарат наносять під вощений папір 1–2 рази на добу. Курс лікування 10–30 днів та більше, особливо у разі великобляшкових форм. Залежно від досягнутих результатів та у випадках рецидивів курс лікування маззю Фладекс можна повторювати 2–3 та більше разів.

Побічна дія. У деяких випадках можлива поява печіння, яке зникає після тимчасового припинення застосування препарату.

 

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату.

Передозування. Випадки передозування не відомі.

Особливості застосування. Препарат можна застосовувати у період вагітності та лактації.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не встановлена.

Умови та термін зберігання. Зберігати в захищеному від світла та недоступному для дітей місці при температурі від 8 °С до 15 °С. Термін придатності – 2 роки.