Перца стручкового настойка инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: прозора рідина червоно-жовтуватого кольору; склад: 1 флакон містить настойки з дрібно нарізаних плодів перцю стручкового (1:10) –

50 мл;

допоміжна речовина: 90% спирт етиловий, вода.

Форма випуску. Настойка.

 

Фармакотерапевтична група. Засоби, що діють на чутливі нервові закінчення.

Код АТС М02АВ.

Фармакологічні властивості. Препарат має місцевоподразнювальні властивості і при нанесенні на шкіру діє подібно гірчичнику.

Показання для застосування. Перця стручкового настойку застосовують як місцевий подразнювальний та відволікаючий засіб при міалгіях, невралгіях, люмбаго, артритах, ревматизмі та ін.

Спосіб застосування та дози. Настойкою розтирають болючі місця 1-2 рази на добу до появи в них відчуття тепла або легкого поколювання. Для посилення дії препарату рекомендується сухе зігріваюче закутування болючих місць.

Тривалість застосування препарату залежить від ступеня запального процесу та чутливості шкіри хворого до препарату, який призначається лікарем до вираженого зменшення або зникнення болю.

Побічна дія. В окремих випадках при підвищеній чутливості шкіри до препарату можливі еритематозні, везикулярні, короподібні висипи на місці його нанесення. У таких випадках препарат слід відмінити.

 

Протипоказання. Індивідуальна непереносимість будь-якого з компонентів препарату. Не слід наносити препарат на місця з гострим запальним процесом шкіри або її ушкодженням. Препарат протипоказаний у разі алергії до одного з його компонентів.

Особливості застосування. Запобігати потраплянню препарату в очі. У разі потрапляння в очі – ретельно промити їх великою кількістю проточної води.

 

Передозування. Не виявлено.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Невідома.

Умови та термін зберігання. Зберігають у прохолодному ( 8-150C ), захищеному від світла місці. Термін придатності - 4 роки.

Пользователей также интересует