Холицет инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: майже безбарвний гель;

склад: 10 г гелю містять розчин холіну саліцилату еквівалентний холіну саліцилату 0,87 г; цеталконію хлориду 0,001 г;

допоміжні речовини: карбомер 940, вода дистильована, гліцерин, ароматизатор.

Форма випуску. Гель.

 

Фармакотерапевтична група. Засоби для застосування в стоматології. Код АТС А01А D11.

 

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Холіцет – комбінований препарат. Холіну саліцилат, що входить до складу холіцету, має виражену знеболювальну дію, яка проявляється через декілька хвилин після нанесення на слизову оболонку ротової порожнини. Холіну саліцилат має також протизапальну дію. Лікувальний ефект триває 2 - 3 години.

Цеталконію хлорид – сполука амонію, що перешкоджає росту грампозитивних і грамнегативних бактерій, спричиняє протигрибкову дію. Не подразнює тканини.

Фармакокінетика. Холіну саліцилат в складі гелю холіцет швидко всмоктується слизовою оболонкою ротової порожнини. Проникає до нервових закінчень.

 

Показання для застосування. Застосовується у дорослих при стоматиті, глоситі, виразковому стоматиті, гінгівіті, а також при болю, подразненні і запаленні, спричинених зубними протезами, болю при видаленні зуба.

 

Спосіб застосування та дози. Слід наносити на уражене місце 1 см гелю 3 - 4 рази на добу перед їдою, перед сном. Гель наносять чистим пальцем, при цьому злегка масажуючи слизову оболонку.

 

Побічна дія. Після застосування препарату при гострих ушкодженнях може з’явитись відчуття печіння.

 

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату. Дитячий вік.

 

Передозування. Випадків передозування не спостерігалось.

 

Особливості застосування. У періоди вагітності та годування груддю холіцет застосовувати з пересторогою. Відсутність цукру в складі препарату дає змогу застосовувати його хворим на цукровий діабет.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Поки що невідома.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі до +25 °С, у сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці. Термін придатності - 1,5 роки.

Пользователей также интересует