Гевкамен инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: мазь білого або білого з жовтуватим відтінком кольору, з характерним запахом;

склад: 1 г мазі містить: ментолу рацемічного 0,18 г,

 або олії м’яти перцевої 0,225 г,

 камфори 0,1 г,

 олії евкаліптової 0,1 г,

 олії гвоздичної 0,01 г;

допоміжні речовини: парафін медичний, вазелін медичний.

Форма випуску. Мазь.

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовують місцево при суглобовому та м’язовому болю. Код АТС М02АХ10.

Фармакологічні властивості. При зовнішньому застосуванні препарат подразнює нервові закінчення шкіри; чинить відволікальну, місцево знеболювальну, протизапальну та протимікробну дії при запаленні, болю в суглобах та м’язах тощо.

Показання для застосування. Неврит, невралгія, міозит, міалгія, артрит, артралгія, ревматизм, ішіас. Застосовують також при свербежі в місцях укусів комах.

Спосіб застосування та дози. Мазь застосовують зовнішньо для розтирань. Кратність застосування і тривалість курсу лікування залежить від характеру і вираженості симптомів захворювання, досягнутого ефекту, характеру базисної терапії.

Побічна дія. Кропив’янка і подразнення шкіри на місці нанесення препарату. З виникненням цих небажаних явищ слід відмінити препарат.

Протипоказання. Захворювання шкіри на місці передбачуваного нанесення препарату.

Особливості застосування. Слід дотримуватися обережності при застосуванні мазі. Необхідно стежити за тим, щоб мазь не потрапила в очі та на слизові оболонки. У разі потрапляння мазі в очі або на слизові оболонки слід ретельно промити ці місця великою кількістю проточної води.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Взаємодія поки що не відома.

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі 8 – 15ºС, в захищеному від світла, недоступному для дітей місці. Термін придатності 3 роки.