Арбидол-лэнс инструкция, аналоги и состав

Показания: Як профілактичний і лікувальний засіб для дорослих і дітей від 6 років при грипі та інших гострих респіраторних вірусних інфекціях (ГРВІ), включаючи ускладнені бронхітами та пневмоніями.
Форма випуска: Таблетки, вкриті оболонкою.
Арбидол-лэнс Таблетки

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: етилового ефіру 6-бром-5-гідрокси-1-метил-4-диметиламінометил-2-фенілтіометил-індол-3-карбонова кислота (у вигляді гідрохлориду, моногідрату);

основні фізико-хімічні властивості: двоопуклі таблетки в оболонці від білого до кремувато-білого кольору, в поперечному розрізі - два шари;

склад: одна таблетка містить арбідолу (у перерахунку на безводну речовину) 0.05 г ;

допоміжні речовини: крохмаль картопляний, метилцелюлоза, кальцію стеарат, стеаринова кислота, цукор, магнію карбонат основний, полівінілпіролідон, аеросил, титану діоксид пігментний, тальк, віск бджолиний.

Форма випуску. Таблетки, вкриті оболонкою.

Фармакологічна група. Імуномодулятор. АТС L03AX.

Фармакологічні властивості. Імуномодулятор з противірусною дією (активний відносно вірусів грипу А і В). Діє як імуностимулятор, протиінфекційний засіб, підвищує гуморальні й клітинні реакції імунітету, активний антиоксидант, індукує інтерферон. Арбідол-Ленс попереджує розвиток ускладнень після грипу, знижує частоту загострень хронічних захворювань, нормалізує імунологічні показники. Арбідол-Ленс належить до малотоксичних препаратів.

Фармакокінетика. Арбідол-Ленс швидко всмоктується в травному тракті. Максимальна концентрація досягається через 20 хвилин після прийому. Період напіввиведення становить 16-21 годину. Приблизно 40 % препарату виводиться в незміненому вигляді: з фекаліями (38,9 %) та із сечею (0,12 %). Протягом першої доби виводиться 90 % від уведеної дози.

Показання для застосування. Як профілактичний і лікувальний засіб для дорослих і дітей від 6 років при грипі та інших гострих респіраторних вірусних інфекціях (ГРВІ), включаючи ускладнені бронхітами та пневмоніями.

У складі комплексного лікування хворих з хронічними бронхітами, пневмоніями та рецидивуючою інфекцією герпесу.

Для профілактики післяопераційних інфекційних ускладнень і нормалізації імунного статусу у хворих, які перенесли хірургічні втручання.

Спосіб застосування та дози. Арбідол-Ленс приймають усередину, до вживання їжі.

У профілактичних цілях: тим, хто контактує з хворими на грип і ГРВІ, дорослим і дітям від 12 років призначають по 0,2 г; дітям від 6 до 12 років - по 0,1 г щоденно протягом 10-14 днів.

Під час епідемії грипу, ГРВІ для попередження загострень бронхіту і рецидивуючого герпесу дорослим і дітям від 12 років призначають по 0,2 г, дітям від 6 до 12 років – по 0,1 г кожні 3-4 дні протягом 3 тижнів.

У лікувальних цілях: дорослим і дітям від 12 років, хворим на грип і ГРВІ, - по 0,2 г, дітям від 6 до 12 років, - по 0,1 г 3-4 рази на добу протягом 3 днів;

дорослим і дітям від 12 років, хворим на грип і ГРВІ, ускладнену пневмонію, зі слабким імунітетом, - по 0,2 г, дітям від 6 до 12 років, - по 0,1 г 3 рази на добу протягом 5 днів, потім дорослим і дітям від 12 років - по 0,2 г, дітям від 6 до 12 років - по 0,1 г 1 раз на тиждень протягом 3-4 тижнів;

дорослим і дітям від 12 років, хворим на хронічний бронхіт і рецидивуючу герпетичну інфекцію, - по 0,1 г 3 рази на день, дітям від 6 до 12 років - по 0,1 г 1 раз на день (1 раз на три дні) протягом 3-4 тижнів.

У тяжких випадках дорослим і дітям від 12 років - по 0,2 г 3 рази на день, дітям від 6 до 12 років по 0,1 г 3 рази на день протягом 5 днів, потім дорослим і дітям від 12 років - по 0,2 г, дітям від 6 до 12 років - 1 таблетку 0,1 г 1 раз на тиждень протягом 3-4 тижнів.

Для профілактики післяопераційних інфекційних ускладнень дорослим - 0,2 г за 2 доби до операції, потім по 2 таблетки на 2-гу та 5-ту добу після операції.

Побічна дія. За багато років використання Арбідолу-Ленс побічних явищ і ускладнень, а також випадків індивідуальної непереносності не спостерігалось.

Протипоказання. Індивідуальна непереносність.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При застосуванні Арбідолу-Ленс з іншими лікарськими засобами негативних ефектів виявлено не було.

Особливості застосування. Арбідол-Ленс не виявляє центральної нейротропної активності і може застосовуватись у медичній практиці і профілактичних цілях у практично здорових осіб різних професій, які потребують підвищеної уваги й координації рухів (водії транспорту та ін.).

Умови та термін зберігання. Зберігати в захищеному від світла місці, недоступному для дітей. Термін зберігання - 2 роки. Не слід використовувати після закінчення терміну придатності, зазначеному на упаковці.