Окацин инструкция, аналоги и состав

Cклад: 1 мл розчину містить ломефлоксацину 3 мг, що еквівалентно ломефлоксацину гідрохлориду 3,31 мг;

допоміжні речовини: бензалконію хлорид, гліцерол, ЕДТА динатрієва сіль, натрію гідроксид 1N, вода для ін’єкцій.

Лікарська форма. Краплі очні.

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються в офтальмології. Код АТС S01АХ17.

Клінічні характеристики.

Показання. Бактеріальні інфекції переднього сегмента ока: кон’юнктивіт, блефарит, блефарокон’юнктивіт, спричинені чутливими до ломефлоксацину збудниками.

Протипоказання. Гіперчутливість до ломефлоксацину або до інших компонентів препарату, гіперчутливість до інших хінолонів, дитячий вік до 1 року. Вагітність та період годування груддю.

Спосіб застосування та дози. У перший день дорослим та дітям рекомендовано закапувати в кон'юктивальний мішок по 5 крапель протягом 20 хв. (по 1 краплі з інтервалом 5 хв) або по 1 краплі на годину протягом 6-10 год. Надалі дорослим та дітям старше 1 року по 1 краплі 2 рази на добу, тривалість лікування 7-9 діб.

Побічні реакції. Реакції гіперчутливості, іноді слабке відчуття печіння безпосередньо після закапування.

Передозування. При дотримуванні вимог щодо способу застосування передозування не можливе.

Застосування у період вагітності або годування груддю.

Досвіду застосування очних крапель з ломефлоксацином у вагітних та жінок , які годують груддю, немає. Тому застосування лікарського засобу у період вагітності та годування груддю не рекомендується.

Особливості застосування. При застосуванні препарату перед закапуванням слід знімати м’які контактні лінзи через можливу абсорбцію консерванта (бензалконію хлориду) та протягом терапії уникати попадання в очі прямих сонячних та УФ-променів . При погіршенні стану чи появі алергічних реакцій треба припинити застосування препарату .

Перед застосуванням вимити руки. Закрутити ковпачок до кінця, щоб зробити отвір на верхівці флакона – у піпетці. Відкрутити ковпачок. Закапати одну краплю, обережно відтягнувши нижню повіку і дивлячись угору. Флакон тримати вертикально, натискуючи на нього великим і вказівним пальцями. Уникати контакту піпетки з оком. Після застосування щільно закрутити ковпачок і вкласти флакон в упаковку.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами.

Відомостей про вплив очних крапель з ломефлоксацином на здатність керувати транспортними засобами або працювати з іншими механізмами немає.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій. У разі необхідності можна комбінувати з іншими очними краплями. При цьому перерва між закапуваннями повинна бути не менш ніж 15 хв.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Антибактеріальний препарат широкого спектра дії з групи фторхінолонів.

До препарату високочутливі: грампозитивні S.epidermidis, S.aureus, Bacillus, Corynebacterium; грамнегативні Branhamella сatarrhalis, Neisseria sp., Acinetobacter spp., Alcaligenes faecalis, Enterobacter ssp., Flavobacterium spp., H.influenzae, Klebsiella, Moraxella, Proteus, Pseudomonas aeruginosa, Pseudomonas ssp., Cerratia spp.; анаеробні Propionibacterium acnes.

Помірно чутливі: грампозитивні Streptococcus pneumoniae, Streptococcus spp., Micrococcus, Enterococcus faecalis.

Резистентні: Clostridium difficile, мікобактерії, гриби.

Механізм дії зумовлений здатністю ломефлоксацину впливати на ДНК-гиразу (топоізомеразуII), яка бере участь у поділі бактеріальної клітини, внаслідок чого відбувається миттєва бактерицидна дія.

Фармакокінетика. При закапуванні в очі ломефлоксацин швидко надходить до передньої камери ока. При такому способі застосування діюча речовина препарату і його метаболіти не виявляються в крові та інших біологічних середовищах організму існуючими на сьогодні методами.

Фармацевтичні характкристики.

Основні фізико-хімічні властивості: прозорий розчин, безбарвний або світло-жовтого кольору, без запаху та видимих частинок.

Термін придатності.

Термін придатності - 2 роки від дати випуску препарату та 1 місяць після першого відкриття флакона.

Умови зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, захищеному від світла місці при температурі від 8 до 25ºС.

Пользователей также интересует