Антраль® инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

хімічна назва: трис[N(2,3-диметилфеніл)-антранілато]алюмінію гідрат;

основні фізико-хімічні властивості: таблетки жовтого кольору, з двоопуклою поверхнею, вкриті оболонкою; на поперечному розрізі видно два шари;

склад: 1 таблетка містить антралю в перерахуванні на суху речовину 100 мг (0,1 г);

допоміжні речовини: крохмаль картопляний, магнію карбонат основний, повідон (полівінілпіролідон низькомолекулярний медичний), кальцію стеарат, аеросил, полісорбат-80 (твін-80), метилцелюлоза (А-15), титану діоксид, тропеолін 00;

1 таблетка містить антралю в перерахуванні на суху речовину 200 мг (0,2 г);

допоміжні речовини: крохмаль картопляний, лактози моногідрат (200), повідон (полівінілпіролідон низькомолекулярний медичний), кальцію стеарат, аеросил, натрію лаурилсульфат, гідроксипропілметилцелюлоза (Е-15), титану діоксид, полісорбат-80 (твін-80), тропеолін 00.

 

Форма випуску. Таблетки, вкриті оболонкою.

 

Фармакотерапевтична група. Різні гепатотропні препарати. Код АТС А05ВА50**.

 

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Антраль® належить до групи гепатопротекторних препаратів. Ефективний в лікуванні гострих і хронічних гепатитів різного ґенезу, цирозів печінки, сприяє зменшенню астеновегетативних порушень, покращує апетит, сон, зменшує диспептичні явища. При курсовому застосуванні препарат нормалізує вміст білірубіну, гамаглобулінів, холестерину в крові, протромбіновий індекс, активність трансаміназ та лужної фосфатази. Антралю® властива пролонгована протизапальна, знеболювальна, жарознижувальна дія, а також імуномодулюючі властивості, противірусна активність відносно вірусів гепатиту А, Е та В. За результатами доклінічних досліджень встановлено, що Антраль® в умовах гострого, підгострого та хронічного ушкодження печінки різними ксенобіотиками та їх комбінаціями сприяє послабленню наслідків дії гепатотоксинів, активізації репаративних процесів у гепатоцитах і практичній нормалізації показників структурно-функціонального стану печінки. Препарат інгібує процеси перекисного окиснення ліпідів у крові і тканинах, підтримує активність антиоксидантних систем організму, зумовлює стабілізацію структури печінки та мембран гепатоцитів. Як відносно нешкідливий фармакологічний засіб, Антраль® не порушує функцій органів і систем організму, у нього відсутні кумулятивні властивості, імунотоксична, місцевоподразнювальна, алергенна, ульцерогенна, ембріотоксична, тератогенна дія.

Фармакокінетика. Максимальне накопичення препарату в крові відмічається через 180-250 хв, період напіввиведення – 4-5 год. Препарат виводиться із сечею та калом.

 

Показання для застосування. Гострі і хронічні гепатити різного генезу (у тому числі вірусної етіології) та цирози печінки. У педіатричній практиці - лікування хронічних гепатитів з помірною та високою активністю, а також постгепатитних цирозів.

 

Спосіб застосування та дози. Антраль® призначають внутрішньо після їди, 3 рази на добу: дорослим та дітям віком старше 10 років – по 200 мг на прийом, дітям віком 4-10 років – по 100 мг на прийом. Тривалість лікування залежить від тяжкості хвороби. Середній курс лікування становить 3-4 тижні. Курс лікування слід повторити після 3-4– тижневої перерви.

 

Побічна дія. Препарат загалом добре переноситься хворими. В поодиноких випадках при тривалому застосуванні Антралю® можливі диспептичні явища, що проходять після відміни препарату.

 

Протипоказання. Порушення видільної функції нирок, індивідуальна підвищена чутливість до компонентів препарату. Дитячий вік до 4 років.

 

Передозування. При випадковому вживанні великих доз препарату слід промити шлунок та (у разі необхідності) провести симптоматичне лікування.

 

Особливості застосування. Рекомендується приймати Антраль® через 20-30 хв після їди, з помірною кількістю води або молока.

Вагітність і лактація

У зв’язку з обмеженим досвідом застосування препарат не рекомендується призначати в періоди вагітності та годування груддю.

Вплив на здатність керувати автотранспортом та працювати зі складними механізмами.

Препарат не впливає на здатність керувати автотранспортом та працювати зі складними механізмами.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При одночасному застосуванні у пацієнтів із цирозом печінки Антраль® не впливає на активність стероїдних і цитостатичних препаратів; припускається зменшення (до 50–70 %) раніше вживаної дози стероїдів без подальшого зниження ефективності лікування. Можливе застосування Антралю® в комплексній терапії з жовчогінними та вітамінними препаратами.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати в сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці при температурі не вище 25 °С.

Термін придатності – 2 роки.

Пользователей также интересует