Рейтоил инструкция, аналоги и состав

Рейтоіл

Дієтична добавка.

Не є лікарським засобом. Не містить ГМО.

Склад

1 капсула містить:

основні речовини:

  • риб'ячий жир (18/12 EPA/DHA) – 1000 мг (містить не менше 300 мг омега-3 поліненасичених жирних кислот, до складу яких входять етилові ефіри: ейкозапентаєнової кислоти (EPA) - не менше 18 %, докозагексаєнової кислоти (DHA) - не менше 12 %);
  • олія паростків пшениці – 100 мг.

допоміжні речовини: желатин, гліцерин (наповнювач), вода очищена.

Фармакологічні властивості

Фармакологічна дія обумовлена комбінацією діючих речовин - поліненасичених жирних кислот родини омега-3 (ейкозапентенової EPA і докозагексаенової DHA) з природним джерелом вітаміну Е (олія паростків пшениці), що діють синергічно в нормалізації обмінних процесів, включаючи холестериновий обмін.

Ейкозапентаєнова кислота (EPA) і доксагексаєнова кислота (DHA) чинять такі біологічні ефекти: DHA необхідна для нормального розвитку мозку, нервової системи і сітківки дитини; EPA є попередником біологічно активних молекул – ейкозаноїдів, до яких належать тромбоксан, лейкотрієни, простацикліни і простагландини. Ейкозаноїди, утворені з насиченої арахідонової кислоти, значно відрізняються за біологічним ефектом від ейкозаноїдів, утворених з омега-3 жирної кислоти (EPA). Так, з арахідонової кислоти утворюється тромбоксан (ТХА2), який має виражений судинозвужувальний ефект, тоді як у ТХА2, утвореного з EPA, цей ефект практично не виражений. Простагландини, синтезовані з арахідонової кислоти, активніші за простагландини, синтезовані з EPA омега-3 жирних кислот. Цим пояснюється зниження активності неспецифічної запальної реакції при прийомі достатньої кількості незамінних омега-3 жирних кислот. Омега-3 жирні кислоти є попередниками деяких ферментів, змінюють фізичні властивості клітинних мембран, включаючись до складу фосфоліпідів, безпосередньо беруть участь у процесі генної транскрипції та в процесі ацеляції (зв'язування білкової молекули з мембраною клітини).

При регулярному вживанні риб'ячого жиру, що містить омега-3 жирні кислоти, знижується рівень тригліцеридів, холестерину ліпопротеїдів низької щільності і ліпопротеїдів дуже низької щільності, підвищується еластичність мембран клітин крові, зменшується активація тромбоцитів і пригнічується хемотаксис, що призводить до зниження в'язкості крові і ризику тромбоутворення, судинорозширювальний ефект переважає над судинозвужувальним. Зазначені властивості поліпшують мікроциркуляцію, особливо в судинах, уражених атеросклерозом.

Олія проростків пшениці є джерелом вітаміну Е, який зумовлює антиоксидантні властивості РЕЙТОІЛу, бере участь в тканинному диханні та інших важливих процесах тканинного метаболізму; захищає клітини і тканини від пошкоджуючої дії надмірної кількості вільних радикалів і продуктів перекисного окислення ліпідів.

Рекомендації щодо споживання

Рекомендується в якості дієтичної добавки до раціону харчування як додаткове джерело омега-3 поліненасичених жирних кислот – ейкозапентаєнової кислоти (ЕРА) і докозагексаєнової кислоти (DHA) та натурального вітаміну Е з метою загального зміцнення організму та профілактики: порушень ліпідного обміну (гіпертригліцеридемій, дисліпідемії), пов'язаних з надмірною масою тіла, цукровим діабетом, артеріальною гіпертензією та атеросклерозом; захворювань серцево-судинної системи (атеросклероз, тромбоз) та кістково-суглобового апарату; виразкової хвороби шлунку та 12-палої кишки; уражень шкіри та слизових оболонок. Комплекс біологічно активних речовин, що входить до складу РЕЙТОІЛу сприяє прискоренню загоювання ран і зрощування кісткових переломів, зниженню в'язкості крові та зменшенню ризику тромбоутворення; позитивно впливає на розумову діяльність: покращує здібність до навчання, життєвий тонус та працездатність; сприяє підвищенню концентрації уваги у дітей та покращенню пам'яті; допомагає підтримці здоров'я матері та плоду (запобігає передчасним пологам, малій масі тіла при народженні); має загальнозміцнюючі, гіполіпідемічні та антиоксидантні властивості.

Спосіб застосування та рекомендована добова доза

Вживати дорослим і дітям віком від 3 років та старше – по 1 капсулі 1-3 рази на добу під час або після їди, не розжовуючи; запивати питною водою (150 - 200 мл).

Курс споживання – не менше 3 місяців. При необхідності курс можна повторити.

Перед застосуванням рекомендована консультація лікаря.

Протипоказання

Індивідуальна чутливість до складових компонентів.

Форма випуску

М'які желатинові капсули № 20 (10 х 2); №30 (10х3): по 10 капсул у блістері, по 2 або 3 блістери в картонній коробці.

Маса вмісту 1 капсули

1100 мг ± 7,5%.

Строк придатності

3 роки.

Умови зберігання

Зберігати за температури не вище 30 °С у недоступному для дітей місці.

Назва (найменування) та повна адреса і телефон виробника

«АДІФАРМ ЛТД», Болгарія, бульвар Сімеоновське шосе 130, Софія 1700 / «ADIPHARM LTD», Bulgaria, 130 Simeonovsko shose Blvd., Sofia 1700, тел.: (+3592) 860 20 00; 860 20 18.

Заявник

«УОРЛД МЕДИЦИН ЛІМІТЕД», ВЕЛИКА БРИТАНІЯ / «WORLD MEDICINE LIMITED», UNITED KINGDOM.

Імпортер (представник в Україні)

Вказано на упаковці.

Пользователей также интересует