Ринза лорсепт плюс со вкусом апельсина инструкция, аналоги и состав

Показания: Симптоматичне лікування інфекційно-запальних захворювань ротової порожнини та глотки, що супроводжуються больовим синдромом.
Форма випуска: Льодяники для смоктання зі смаком апельсину № 8 (4х2), № 12 (4х3), № 16 (4х4) у стрипах в коробці, № 16 (8х2), № 24 (8х3) у блістерах в коробці, № 100 (1х100) у плівці в банці
Производитель, страна: "Юнік Фармасьютикал Лабораторіз" (відділення фірми "Дж.Б. Кемікалз енд Фармасьютикалз Лтд."), Індія
Действующее вещества: 1 льодяник містить спирту 2,4-дихлорбензилового 1,2 мг, амілметакрезолу 0,6 мг, лідокаїну гідрохлориду 10 мг
Регистрация: UA/13176/01/01з 10.07.2014 по 10.07.2019. Приказ 483 від 10.07.2014
Код АТХ:

Склад лікарського засобу:

діючі речовини:спирт 2,4-дихлорбензиловий, амілметакрезол, лідокаїну гідрохлорид;

1 льодяник містить спирту 2,4-дихлорбензилового 1,2 мг, амілметакрезолу 0,6 мг, лідокаїну гідрохлориду 10 мг;

допоміжні речовини:

льодяники для смоктання зі смаком апельсина: сахароза, глюкози розчин, кислота лимонна, моногідрат, смакова домішка м’ятна 9Т/10448, олія апельсинова Світ Екселент, олія анісова, жовтий захід FCF (Е 110);

льодяники для смоктання зі смаком лимона: сахароза, глюкози розчин, кислота лимонна, моногідрат, олія м’яти, олія анісова, олія лимонна концентрована Кева, хіноліновий жовтий (Е 104);

льодяники для смоктання зі смаком меду та лимона: сахароза, глюкози розчин, олія м’яти, смакова домішка меду, есенція олії лимонної, жовтий захід FCF (Е 110), карамель проста (Е 150а);

льодяники для смоктання зі смаком чорної смородини: сахароза, глюкози розчин, кислота лимонна, моногідрат, олія м’яти, кармоїзин (Е 122), діамантовий синій (Е 133), смакова домішка чорної смородини.

Лікарська форма. Льодяники для смоктання зі смаком апельсина, лимона, меду та лимона, чорної смородини.

Льодяники зі смаком апельсина: круглі двоопуклі льодяники оранжевого кольору із шорсткою поверхнею та поодинокими включеннями повітряних бульбашок;

льодяники зі смаком лимона: круглі двоопуклі льодяники жовтого кольору із шорсткою поверхнею та поодинокими включеннями повітряних бульбашок;

льодяники зі смаком меду та лимона: круглі двоопуклі льодяники коричнево-жовтого або коричневого кольору із шорсткою поверхнею та поодинокими включеннями повітряних бульбашок;

льодяники зі смаком чорної смородини: круглі двоопуклі льодяники фіолетового кольору із шорсткою поверхнею та поодинокими включеннями повітряних бульбашок.

Назва і місцезнаходження виробника.

Юнік Фармасьютикал Лабораторіз

(відділення фірми «Дж.Б. Кемікалз енд Фармасьютикалз Лтд»).

Ворлі, Мумбаї 400030, Індія.

Фармакотерапевтична група.

Місцевий антисептик та анестетик. Код АТС R02A A20.

Спирт 2,4-дихлорбензиловий та амілметакрезол – два компоненти, які чинять антибактеріальну дію і є активними щодо широкого спектра грампозитивних та грамнегативних мікроорганізмів, а також чинять протигрибкову дію.

Лідокаїн – місцевий анестетик, що швидко усуває біль у горлі.

Системна абсорбція компонентів препарату низька.

Лідокаїн легко резорбується слизовою оболонкою. Період напіввиведення – приблизно 2 години.

Метаболізується у печінці з утворенням активного метаболіту – моноетилгліцеринксилидину.

Менше 10 % виводиться нирками у незміненому вигляді.

Показання для застосування.

Симптоматичне лікування інфекційно-запальних захворювань ротової порожнини та глотки, що супроводжуються больовим синдромом.

Протипоказання.

Підвищена чутливість до будь-якого з компонентів препарату. Дитячий вік до 12 років.

Особливі застереження.

Якщо симптоми захворювання зберігаються більше 3 днів і супроводжуються високою температурою, головним болем, нудотою або блюванням, необхідно звернутися до лікаря. Не перевищувати зазначену рекомендовану дозу.

Пацієнтам, які страждають на цукровий діабет, необхідно враховувати, що препарат містить сахарозу.

Необхідно застосовувати з обережністю при епілепсії, порушеннях серцевої провідності, шоковому стані, порушеннях функції печінки.

Лідокаїн може послаблювати ковтання та збільшувати ризик аспірації, тому з обережністю слід призначати препарат Ринза®Лорсепт Плюс хворим з міастенією гравіс, оскільки вони дуже сприйнятливі до дії місцевих анестетиків.

Застосування у період вагітності або годування груддю.

Оскільки досвід застосування препарату у період вагітності і годування груддю недостатній, перед застосуванням препарату в цей період слід проконсультуватися з лікарем.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами.

Препарат не чинить системної дії, тому не впливає на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або іншими механізмами.

Діти.

Не рекомендовано призначати препарат Ринза®Лорсепт Плюс дітям віком до 12 років, оскільки досвід застосування препарату пацієнтами цієї вікової категорії недостатній.

Спосіб застосування та дози.

Дорослим та дітям старше 12 років призначають по 1 льодянику Ринза®Лорсепт Плюс кожні 2 - 3 години (розсмоктувати у роті до повного розчинення). Максимальна добова доза – 8 льодяників. Тривалість застосування – 5 діб.

Передозування.

У зв’язку з низькою системною абсорбцією активних речовин передозування лікарського засобу Ринза®Лорсепт Плюс малоймовірне.

Побічні ефекти.

У поодиноких випадках – алергічні реакції, які проявляються шкірними висипами та гіперемією.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій.

Клінічно значущої взаємодії лікарського засобу Ринза®Лорсепт Плюс з лікарськими засобами інших груп не виявлено.

Термін придатності. 4 роки.

Умови зберігання.

Зберігати при температурі не вище 30 °С в сухому місці.

Зберігати в недоступному для дітей місці.

Упаковка.

Стрип на 4 льодяники, по 2, 3, 4 стрипи в коробці з картону. Блістер на 8 льодяників, по 2 або 3 блістери у коробці з картону. По 1 льодянику у плівці з пластику, по 100 льодяників у плівці з пластику в банці з ПЕТ-кришкою.

Категорія відпуску.

Без рецепта (№ 1, 8, 12, 16, 24).

За рецептом (№ 100).