Мяты перечной настойка инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

міжнародна назва: Mentha piperita*;

основні фізико-хімічні властивості: прозора рідина зеленого кольору із запахом м’яти перцевої. В процесі зберігання допускається утворення осаду;

склад: суміш м’ятної олії та настойки листя м’яти перцевої (1:10);

допоміжні речовини: спирт етиловий 90%.

Форма випуску. Настойка.

Фармакотерапевтична група. Проти блювотні засоби та препарати, що усувають нудоту. Код АТС А04А D10**.

Фармакологічні властивості.

Олія м’яти перцевої (містить до 70% ментолу та його ефірів) та інші біологічно-активні речовини, що містяться в листі м’яти перцевої (ментон, олеанолова та урсолова кислоти, флавоноїдні глікозиди), стимулюючи чутливі рецептори слизових оболонок ротової порожнини та шлунка, рефлекторним шляхом зменшують відчуття нудоти і запобігають блюванню, а також виявляють помірну спазмолітичну, седативну та жовчогінну дію.

Фармакокінетика. Препарат легко засвоюється у травному тракті. Виводиться з калом і сечею.

Показання для застосування. Функціональні розлади діяльності серцево-судинної системи, а також як седативний, спазмолітичний, жовчогінний засіб, як засіб проти нудоти та блювання.

Спосіб застосування та дози. Препарат застосовують внутрішньо. Дорослі та діти віком понад 12 років вживають по 10 – 15 крапель препарату на прийом після їжі до досягнення стабільного лікувального ефекту.

Побічна дія. При індивідуальній підвищеній чутливості можливий розвиток алергічних реакцій.

Протипоказання. Препарат протипоказаний дітям віком до 12 років, при бронхіальній астмі, спазмофілії, індивідуальній непереносимості будь-якого з компонентів препарату.

Передозування. При передозуванні можливий розвиток алергічних реакцій.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Взаємодія невідома.

Особливості застосування. Не рекомендується застосовувати препарат без призначення лікаря жінкам в період вагітності та годування груддю.

Умови та термін зберігання. Зберігати у захищеному від світла та недоступному для дітей місці, при температурі від 8°С до 15° С. Термін придатності – 3 роки.

Пользователей также интересует