Кодефемол® инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: прозора в’язка рідина солодкуватого смаку рожевого кольору із запахом малини;

склад:

одна доза (5 мл сиропу) містить:

кодеїну фосфату

10 мг

псевдоефедрину гідрохлориду

15 мг

Парацетамолу

120 мг

допоміжні речовини: пропіленгліколь, гліцерин, сорбіт, ніпагін, ніпазол, ароматизатор харчовий, барвник, вода очищена

Форма випуску. Сироп.

Фармакотерапевтична група. Протикашльові засоби, за виключенням комбінованих препаратів, що містять експекторанти. Алкалоїди опія та похідні. Комбінації.

Код АТС R05D A20.

Фармакологічні властивості. Кодефемол® – комбінований лікарський засіб, фармакологічна дія якого обумовлена властивостями активних компонентів, що входять до його складу. Наявність у складі сиропу кодеїну, парацетамолу та псевдоефедрину зумовлюють протикашльову, жарознижувальну, знеболювальну та деконгестивну дії.

Показання для застосування. Запалення легень, бронхіт, бронхопневмонія, особливо при супутніх проявах гарячки та катаральних (запальних) явищах слизової оболонки носа (нежить, гострі респіраторно-вірусні інфекції, грип).

Спосіб застосування та дози. Дорослі: по 5 мл (1 чайна ложка), 3 – 4 рази на день протягом 7 – 10 днів; діти 6 – 14 років: по ½ - 1 чайній ложці, 3 – 4 рази на день протягом 7 – 10 днів; діти 2 – 6 років: по 1 – 2,5 мл (1 – 2 мірні ложки, що додаються), 3 рази на день протягом 7 – 10 днів.

Побічна дія. Препарат звичайно добре переноситься. Можуть виникнути розлади травлення (біль у надчеревній ділянці, нудота, запори), рідко – ознаки алергії (свербіж, висипання).

Протипоказання. Підвищена чутливість до будь-якого з компонентів препарату, легенева недостатність, бронхіальна астма, тяжкі форми гіпертонічної хвороби та ішемічної

хвороби серця. Не рекомендується прийом сиропу вагітними в першому триместрі, перед пологами, при загрозі викиду та жінками, що годують груддю.

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, захищеному від світла місці, при температурі не вище 25 °С.

Термін придатності - 2 роки. Після відкриття флакона термін придатності препарату - 30 діб при температурі від 20 °С до 25 °С

Пользователей также интересует