Желудочный сбор №3 инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: суміш неоднорідних частинок темно-зеленого кольору з оранжевими і жовтувато-білими включеннями, з ароматним запахом.

Склад: до складу збору входять: кора крушини подрібнена, листя кропиви подрібнене (по 30 %), листя м’яти перцевої подрібнене (20 %), кореневища аїру і кореневища з коренями валеріани подрібнені (по 10%).

Форма випуску. Збір.

Фармакотерапевтична група. Шлунковий засіб, що регулює травлення. Код АТС А16АХ10.

Фармакологічні властивості. Шлунковий збір (речовини, що входять до складу рослин) викликає хімічне подразнення рецепторів слизової оболонки шлунка і кишечнику, що обумовлює його регулюючий вплив на функції, у тому числі моторику вказаних відділів шлунково-кишкового тракту.

Показання для застосування. Як засіб, що регулює випорожнення кишечнику. Препарат призначають при диспепсіях, запорах, синдромі подразненого кишечнику.

Спосіб застосування та дози. 1 столову ложку збору кладуть в емальований посуд, заливають 200 мл кип’яченої води, нагрівають на водяній бані 15 хвилин, потім настоюють при кімнатній температурі 45 хвилин і проціджують. Сировину, що залишилася, віджимають, об’єм одержаного настою доводять кип’яченою водою до початкового об’єму 200 мл. Приймають внутрішньо по 1/2 склянки настою вранці та ввечері.

Досвід застосування у дітей не відомий.

Побічна дія. Можуть спостерігатися диспепсія, біль у животі, шкірний висип.

 

Протипоказання. Препарат протипоказаний у разі алергії до одного з його компонентів.

Передозування. Інформації не надходило.

Особливості застосування. Не рекомендується застосовувати препарат у періоди вагітності та годування груддю.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не встановлена.

Умови та термін зберігання. У сухому, захищеному від світла місці (кімнатна температура 15-25°С) та недоступному для дітей місці.

Термін придатності - 1 рік.

Пользователей также интересует