Джунгли® беби инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: прозора рідина жовтого кольору з вишневим смаком;

склад препарату:

Діючі речовини: 1 мл містить вітамін А (у вигляді ретинолу пальмітату) 900 МО; вітамін С (кислота аскорбінова) 30 мг; вітамін D3 (холекальциферол) 400 МО;

допоміжні речовини: кислота лимонна, фруктоза, гліцерин, полісорбат, натрію бензоат, калію сорбіт, добавка смакова, вода очищена.

Форма випуску. Краплі.

Фармакотерапевтична група. Мультивітамінний комплекс. Код АТС А11ВА.

Фармакологічні властивості. Комбінований препарат, який містить 3 вітаміна.

Вітамін А бере участь у процесах кольоросприйняття, адаптації зору новонародженого до темряви. Необхідний для нормальної регенерації тканин. Забезпечує високий рівень антиоксидантного та імунного захисту організму.

Вітамін С активно бере участь у регуляції окисно-відновних процесів, в обміні вуглеводів та багатьох біологічно активних речовин. Забезпечує нормальну проникність капілярів, посилює опірність організму інфекціям.

Вітамін D3 регулює обмін кальцію і фосфору в організмі, бере участь у побудові кісткової тканини, запобігає розвитку рахіту.

Фармакокінетика препарату не може бути досліджена через сукупну дію його інгредієнтів.

Показання для застосування. Призначений для доношених і недоношених дітей у віці до 1 року. Застосовується з метою профілактики і лікування рахіту, гіпо- і авітамінозів; посилення опіру організму дитини до застудних і інфекційних захворювань, особливо у регіонах з несприятливою екологічною ситуацією.

Спосіб застосування та дози. По 1мл = 1 піпетка на добу, під час або після їди, якщо немає інших рекомендацій Вашого лікаря. Препарат можна змішувати з дитячою їжею або давати з ложки. З гігієнічної точки зору не слід давати дитині піпетку безпосередньо в рот. Не слід перевищувати рекомендовану добову дозу, якщо тільки це не рекомендовано Вашим лікарем.

При передозуванні цього або будь-якого іншого лікарського засобу необхідно негайно звернутися по медичну допомогу.

Побічна дія. В поодиноких випадках можливе виникнення алергічних реакцій. Рекомендована доза вітамінів А,С, D звичайно добре переноситься, але іноді у деяких дітей може спостерігатися розлад шлунка.

При появі будь-яких негативних явищ після прийому цього або будь-якого іншого лікарського засобу необхідно повідомити про це лікаря.

Протипоказання. Підвищена індивідуальна чутливість до будь-якого з компонентів препарату (алергічні реакції).

Передозування. У разі передозування рекомендується симптоматичне лікування. Симптоми передозування: вітамін А – надмірне вживання дитиною більш ніж приблизно 6600 мкг вітаміну А (що еквівалентно 24 мл Джунглі Бебі) щодня протягом тривалого періоду може виявитись втомою, шлунково-кишковими розладами, шкірними виявами, болем у кістках і суглобах; може підвищуватись внутрішньочерепний тиск; вітамін С – великі дози можуть призвести до діареї або інших шлунково-кишкових розладів; вітамін D3 - надмірне надходження (більше ніж 40 мкг – еквівалентно 4 мл Джунглі Бебі) щодня протягом тривалого періоду, може призвести до втрати апетиту, нудоти, діареї або інших шлунково-кишкових розладів, високого рівня кальцію в крові і уповільнення зросту.

У разі передозування припиніть застосування препарату і зверніться до лікаря.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Без особливостей.

Якщо Ваша дитина приймає будь-які інші лікарські засоби, обов’язково повідомте про це лікаря.

Особливості застосування. Не слід одночасно давати інші препарати вітаміну D, якщо тільки немає відповідної рекомендації лікаря. Можна призначати дітям, хворим на цукровий діабет.

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, сухому, темному місці, при кімнатній температурі. Термін зберігання – 2 роки.

Пользователей также интересует