Аджиколд мазь инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: непрозора мазь з характерним рослинним ароматом і охолоджувальним ефектом;

склад: 1 г мазі містить 60 мг ментолу, 70 мг камфори, 30 мг евкаліптової олії, 20 мг терпентинової олії, 15 мг тимолу;

допоміжні речовини: бутилгідрокситолуол, бутилгідроксіанізол, віск бджолиний білий, вазелін білий, ароматизатор.

Форма випуску. Мазь.

Фармакотерапевтична група. Комбіновані засоби, що застосовуються при кашлі та застуді. Код АТС R05Х.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Дія препарату зумовлена складом діючих компонентів. Виявляє місцевоподразливу, місцевознеболювальну (відволікальну), протизапальну дію.

Фармакокінетика. Дія препарату є сукупною дією його компонентів, тому проведення кінетичних досліджень є неможливим. Всі разом компоненти не можуть бути відстежені за допомогою маркерів або біодосліджень. З цієї ж причини неможливо виявити метаболіти препарату.

Показання для застосування. Застосовується в комплексній терапії запальних захворювань верхніх і нижніх дихальних шляхів, що супроводжуються кашлем, нежитем, відчуттям закладеності носа, а також при м’язових болях.

Спосіб застосування та дози. Для усунення симптомів запальних захворювань верхніх і нижніх дихальних шляхів, таких як кашель, нежить, відчуття закладеності носа, треба втирати 2-4 г мазі в шкіру грудей і спини 2-3 рази на добу. При м’язових болях мазь наносять на болючу ділянку і для досягнення кращого результату прикривають її теплою пов’язкою. Препарат призначений тільки для зовнішнього застосування. Не наносити на ушкоджені ділянки шкіри.

При застудному кашлі препарат використовують як інгаляцію: 1/4 чайної ложки на склянку гарячої води 2 рази на добу протягом 5-7 днів.

Не нагрівати склянку з водою під час інгаляції.

Не використовувати приготовлений для інгаляції розчин двічі.

Побічна дія. У поодиноких випадках можливі алергійні реакції, подразнення шкіри в ділянці нанесення препарату, бронхоспазм.

 

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату, схильність до бронхоспазму, ушкодження шкірних покривів у ділянці передбачуваного нанесення препарату.

Передозування. Відомості про випадки передозування відсутні.

Особливості застосування. Застосування препарату вагітними і жінками, які годують груддю, можливо тільки у випадку, коли на думку лікаря користь від застосування препарату матір’ю перевищує ризик для дитини. Жінкам, які годують груддю, не наносити препарат на молочні залози. Треба уникати потрапляння препарату в очі і на слизові оболонки. Забороняється вводити препарат у носові ходи. Не рекомендується застосовувати дітям до 2 років.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Будь-які лікарські взаємодії не виявлені.

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі не вище 25 0С у недоступному для дітей місці. Зберігати в щільно закритій упаковці.

Термін придатності – 3 роки.