Стрепсилс с ментолом и эвкалиптом инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: круглі льодяники блакитного кольору з характерним смаком, або круглі льодяники блакитного кольору з характерним смаком із зображенням знаку S з двох сторін;

склад:1 льодяник містить 2,4-дихлорбензилового спирт 1,2 мг, амілметакрезолу 0,6 мг, левоментол - 8 мг;

допоміжні речовини: олія евкаліптова, кислота тартарова, індигокармін, згущувач з рідкого кондитерського цукру і рідкої глюкози.

 

Форма випуску. Льодяники.

Фармакотерапевтична група. Препарати, що застосовуються при захворюваннях горла, – антисептики. АТС R02AA20.

Фармакологічні властивості. Препарат має антисептичні властивості. Активний відносно широкого спектра грампозитивних і грамнегативних мікроорганізмів; чинить протигрибкову дію. Ефективність препарату зобумовлена наявністю двох антибактеріальних компонентів широкого спектра дії, які полегшують біль у горлі.

Стрепсілс з Ментолом та Евкаліптом зменшує закладеність носа.

Фармакокінетика. У зв’язку з незначною абсорбцією препарату у кров Стрепсілс з Ментолом та Евкаліптом належить до засобів місцевого застосування. Враховуючи це, фармакокінетичні показники не визначалися.

Показання для застосування. Стрепсілс з Ментолом та Евкаліптом застосовують для симптоматичного лікування інфекційно-запальних захворювань ротової порожнини та глотки.

Спосіб застосування та дози. Рекомендовано дорослим і дітям віком від 5 років. При появі перших симптомів запалення у ротовій порожнині або глотці приймати по 1 льодянику кожні 2 - 3 години. Льодяник необхідно розсмоктувати до його повного розчинення. Не вживати більше 8 льодяників протягом 24 годин.

 

Побічна дія. Побічної дії препарату не виявлено. У рідких випадках – алергічні реакції.

Протипоказання. Підвищена чутливість до будь-якого з компонентів препарату.

Передозування. Завдяки складу препарату його випадкове чи навмисне передозування може проявлятися лише симптомами дискомфорту з боку ШКТ. У такому випадку показано симптоматичне лікування.

Особливості застосування. Якщо симптоми захворювання зберігаються більше 3 днів, супроводжуються високою температурою, головним болем або іншими явищами, необхідно звернутися до лікаря. Не перевищувати зазначену вище дозу. Хворі на цукровий діабет мають враховувати, що 1 льодяник Стрепсілс з Ментолом та Евкаліптом містить близько 2,6 г цукру.

Враховуючи лікарську форму, не рекомендується застосовувати у дітей до 5 років.

Жінкам під час вагітності і годування груддю до застосування препарату необхідно порадитися з лікарем.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Клінічно значущої взаємодії препарату з лікарськими засобами інших груп не виявлено.

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей місці при температурі не вище 25° С. Термін зберігання - 3 роки.

Не вживати після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.