Кападол инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: оранжевого до оранжево-коричневого кольору рідина із запахом етанолу, трохи гіркувата на смак;

склад:10 г (відповідно 10,9 мл) розчину містять Cyclamen D3 1,0 г, Cimicifuga D3 1,0 г, Gelsemium D3 1,0 г, Iris D2 1,0 г, матричної настойки Sanguinaria 1,0 г;

допоміжні речовини: етанол, очищена вода.

Вміст алкоголю: 59 об. %.

 

Форма випуску. Розчин для перорального застосування.

 

Фармакотерапевтична група. Гомеопатичний лікарський засіб для лікування мігрені.

Код АТС N02CX.

Фармакологічні властивості. Кападол містить п’ять інгредієнтів, які добре доповнюють одне одного при лікуванні мігрені різного генезу, що супроводжується розладом зору, запамороченням, нудотою та блюванням. При цьому Cyclamen и Cimicifuga впливає головним чином на гормонально зумовлені симптоми, наприклад під час менструації або в клімактеричний період. Крім того, Cimicifuga впливає на болі, асоційовані зі змінами в шийному відділі хребта та в ділянці плеча і руки. При мігренеподібних головних болях, що виникають унаслідок грипу та застудних захворювань, добре допомагає Gelsemium. На цей інгредієнт препарату добре відповідають симптоми, що виникають після збудження, зумовленого, наприклад, острахом перед виходом на сцену або хвилюванням перед іспитом. Так звана недільна мігрень, що часто спостерігається у фазі розслаблення та супроводжується вираженими шлунково-кишковими розладами, добре реагує на Iris. Sanguinaria діє при головних болях, що характеризуються залежністю їхньої тяжкості від певного часу доби та підвищеною чутливістю до світла та шуму.

Показання для застосування. Мігрень.

Спосіб застосування та дози. При гострих скаргах приймати внутрішньо по 10 крапель кожну годину (не більше 12 разів на день) до покращання стану. При подальшому лікуванні - по 10-20 крапель 3 рази на день.

Розчин приймати за півгодини до їди або через півгодини після їди. Перед тим як проковтнути, слід потримати ліки деякий час у ротовій порожнині.

Розчин також можна приймати, розчиняючи його у невеликій кількості води.

Перед тривалим курсом терапії препаратом слід проконсультуватися з лікарем.

 

Побічна дія. Дотепер невідома.

Протипоказання. Дотепер невідомі.

Передозування. Шкідливої дії при передозуванні дотепер не виявлено.

Особливості застосування. При застосуванні гомеопатичних лікарських засобів можливо тимчасове погіршення. У цьому випадку потрібно припинити прийом препарату і проконсультуватися з лікарем.

Препарат містить 59 об'ємних % алкоголю.

Підвищений ризик для здоров'я хворих, які страждають на захворювання печінки і хворих на алкоголізм, а також вагітних і дітей. Можливий вплив, у тому числі посилення дії інших лікарських засобів.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Дотепер невідома.

Умови та термін зберігання. Зберігати при кімнатній температурі в недоступному для дітей місці.

Термін придатності - 5 років.

Не застосовувати після зазначеного на упаковці терміну придатності.