Сеналде инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: Cassia acutifolia/angustifolia;

основні фізико-хімічні властивості: таблетки кавового кольору, плоскі, круглої форми, з рискою;

склад: 1 таблетка містить кальцію сенозид у перерахунку на сенозид А+В – 13,5 мг;

допоміжні речовини: крохмаль, целюлоза мікрокристалічна, крохмаль, тальк, кремнію діоксид, натрію крохмальгліколят, поліпласдон.

Форма випуску. Таблетки.

 

Фармакотерапевтична група. Послаблюючий засіб. Код АТС А06А В06.

Фармакологічні властивості. Механізм дії обумовлений переважно гальмуванням абсорбції рідини з товстого кишечнику, проявляється у пом’якшенні або розрідженні калових мас, а також стимулюючим впливом на перистальтику товстого кишечнику. Препарат не подразнює слизову оболонку кишечника, до нього не розвивається звикання.

Показання для застосування. Гострий і хронічний запор.

Спосіб застосування та дози. Дорослим призначають внутрішньо по 1 таблетці перед сном. При необхідності дозу можна підвищити до 2-3 таблеток на 1 прийом.

Побічна дія. При застосуванні високих доз можливе виникнення метеоризму, кишкової коліки, діареї. При розвитку побічної дії необхідно припинити прийом препарату або знизити його дозу в 2 рази.

 

Протипоказання. Кишкова непрохідність, апендицит та інші запальні захворювання органів брюшної порожнини, спастичний коліт, прищемлена грижа, нейрогенний запор і запор при ендокринних захворюваннях, вагітність, період лактації, дитячий вік до 6 років.

Передозування. При передозуванні виникають симптоми характерні для побічної дії (виникнення метеоризму, кишкової коліки, діареї).

 

Особливості застосування. Не рекомендується приймати довготривалий час (більше 1 тижня), щоб запобігти розвитку діареї, дегідратації та атонії товстого кишечнику. З обережністю потрібно призначати препарат при вираженому порушенні функції печінки і нирок.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не рекомендується приймати препарат протягом 2 год. до або після прийому інших лікарських засобів, це може зменшити всмоктування і ефективність останніх.

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці, при температурі від 8 до 25 0С.

Термін придатності3 роки.

Пользователей также интересует