Кордалон - arn® инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: гранули кулеподібної форми, білого кольору з сіруватим або кремуватим відтінком, солодкі на смак;

склад: 10 г гранул місять арніки 6СН 20 мг, кактусу 6СН 20 мг, спігелії 6СН 20 мг, барію карбонату 6СН 20 мг, калію йодиду 6СН 20 мг;

допоміжні речовини: крупка цукрова гомеопатична.

Форма випуску. Гранули гомеопатичні.

Фармакотерапевтична група. Комплексний гомеопатичний препарат.

 

Фармакологічні властивості. До складу препарату входять 5 досліджених і добре вивчених гомеопатичних монопрепаратів.

Сполучення складових інгредієнтів забезпечує кардіотонічну, аналгезуючу та загальнозміцнюючу дію. Арніка зміцнює поперечносмугасту мускулатуру і нормалізує тонус судин, ефективна при болях у серці стискаючого характеру. Кактус знімає стискаючі, стягуючі болі з іррадіацією в ліву руку, ефективний при атеросклерозі коронарних судин, стенокардії та у випадку розвитку серцевої, особливо лівошлуночкової, недостатності із застійними явищами в малому колі кровообігу.

Спігелія справляє добрий клінічний ефект при ішемічній хворобі серця.

Барію карбонат – один із провідних гомеопатичних препаратів для лікування атеросклерозу, гіпертонічної хвороби, вікових змін у серцево-судинній системі.

Калію йодид сприяє послабленню таких симптомів, як колючий біль у зоні серця, набряки, загальна слабкість.

Препарат швидко та майже повністю всмоктується після перорального застосування.

Дія препарату є сукупною дією його компонентів. Фармакокінетика не вивчалась.

Показання для застосування. Комплексне лікування кардіоневрозу, стенокардії, міокардіодистрофії, серцево-судинної недостатності.

Спосіб застосування та дози. Діти від 1 до 6 років приймають із розрахунку 1 гранула на кожний рік життя, старше 6 років і дорослі - по 6 гранул під язик до повного розсмоктування 2-3 рази на день, за 30 хвилин до або через 1-1,5 годин після їди. Курс лікування - 1,5-2 місяці.

Побічна дія. Можливі алергічні реакції.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату. Дитячий вік до 1 року.

Передозування. Підвищені дози не спричинюють шкідливих наслідків і не потребують антидотної терапії – достатньо припинити прийом препарату. За необхідності додаткового курсу лікування необхідно зробити перерву на 2 тижні.

Особливості застосування. Ефективний для лікування дітей, дорослих та осіб похилого віку. Можна застосовувати вагітним і жінкам, які годують груддю.

Тютюнопаління, вживання кави та алкоголю послаблює терапевтичну дію Кордалону-ARN®.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Комбінація з антибіотиками, сульфаніламідними препаратами та вітамінами можлива та доцільна. Взаємодія з іншими лікарськими засобами не відома.

Умови та термін зберігання. Зберігати у сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці при кімнатній температурі. Термін придатності - 5 років.

Пользователей также интересует