Холосас инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: густа сиропоподібна рідина темно-коричневого кольору зі специфічним запахом;

склад: 100 мл сиропу містить екстракту шипшини - 40 г;

допоміжна речовина: цукор.

Форма випуску. Сироп.

Фармакотерапевтична група. Засоби, які застосовуються при біліарній патології.

Код АТС А05А Х10.

Фармакологічні властивості. Холосас належить до жовчогінних холеричних засобів, які посилюють утворення жовчі і жовчних кислот. Дія препарату обумовлена вмістом у шипшині органічних кислот та флавоноїдів.

Фармакокінетика. Фармакокінетика препарату зумовлена фармакокінетикою біологічно активних інгредієнтів, які входять до його складу. Холосас чинить стимулюючий вплив на стінку жовчного міхура, сприяючи збільшенню швидкості відтоку жовчі, зменшенню больового синдрому при захворюванні печінки та жовчного міхура. Із організму виводиться із сечею та калом.

Показання для застосування. Холосас призначають як допоміжний засіб у лікуванні хворих при хронічних холециститах, холангітах, хронічних гепатитах. При необхідності можна застосовувати при С- та Р-гіповітамінозах.

 

Спосіб застосування та дози. Холосас призначають внутрішньо перед прийомами їжі. Дорослим призначають по 1 чайній ложці 2 - 3 рази на день. Дітям віком від 3 до 6 років призначають по ¼ чайної ложки 2 - 3 рази на день; від 6 до 14 років по ½ чайної ложки 2 - 3 рази на день; дітям старше 14 років - по 1 чайній ложці 2 - 3 рази на день. Тривалість застосування залежить від характеру і вираженості захворювання, моно- або комплексної терапії.

Побічна дія. Можливі алергічні реакції.

 

Протипоказання. Підвищена індивідуальна чутливість до компонентів препарату. Обтурація жовчовивідних шляхів, калькульозний холецистит.

Передозування. У рекомендованих дозах не спостерігалось. При випадковому прийомі великих доз можливе виникнення алергічних реакцій (висипання на шкірі, свербіж, почервоніння шкіри).

Особливості застосування. З обережністю препарат призначають у період вагітності та годування груддю, а також пацієнтам, схильним до розвитку алергічних реакцій.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Взаємодія невідома.

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі від 8 до 25 оС.

Зберігати в недоступному для дітей місці.

Термін придатності - 3 роки.