Холосас инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: густа, сиропоподібна рідина темно-коричневого кольору, і специфічним запахом;

склад: 100 г сиропу містять: екстракту шипшини, отриманого з використанням 22 г плодів шипшини та 40 г води очищеної - 40 г;

 допоміжні речовини: цукор

Форма випуску. Сироп.

Фармакотерапевтична група. Засоби, які застосовуються при біліарній патології

Код АТС А 05А Х10.

 

Фармакологічні властивості. Фармакокінетика не вивчалась / Фармакодинаміка. Жовчогінний, гепатопротекторний засіб. Належить до препаратів, що підсилюють утворення жовчі і жовчних кислот, відновлюють і підтримують нормальну функцію гепатоцитів, попереджають хронізацію процесу. Препарат підвищує імунітет; має загальнозміцнювальну, протизапальну, сечогінну дію, підсилює моторику кишечнику. Дія обумовлена присутністю аскорбінової кислоти, вітаміну Р, каротину та інших біоактивних природних речовин, що містяться в шипшині.

 

Показання для застосування. Як допоміжний засіб при хронічних гепатитах, холангітах, холециститах; при С- та Р- гіповітамінозах; медикаментозних і алкогольних інтоксикаціях.

 Спосіб застосування та дози. Холосас призначають внутрішньо в проміжках між прийомами їжі. Дорослим призначають по 1 чайній ложці 2–3 рази на день. Дітям віком від 3 до 6 років призначають по ¼ чайної ложки 2–3 рази на день; від 6 до 14 років – по ½ чайної ложки 2–3 рази на день; дітям старше 14 років – по 1 чайній ложці 2–3 рази на день. Тривалість застосування залежить від характеру і перебігу захворювання.

Побічна дія. Холосас, звичайно, добре переноситься, але можливі алергічні реакції (почервоніння або висипання на шкірі, свербіж)

 

Протипоказання. Гіперчутливість до компонентів препарату, цукровий діабет, обтурація жовчовивідних шляхів, калькульозний холецистит. Дітям до 3років.

 

Передозування. У рекомендованих дозах не спостерігалось. При прийомі доз, що перевищують вказані, можливе виникнення алергічних реакцій (почервоніння або висипання на шкірі, свербіж).

Особливості застосування. З обережністю Холосас призначають у період вагітності та годування груддю, а також пацієнтам, схильним до розвитку алергічних реакцій.

 

Взаємодія з лікарськими засобами. Не потребує виключення зі схеми комплексної терапії інших лікарських засобів.

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, захищеному від світла місці при температурі від +20С до +300С. Термін придатності – 3 роки.