Витрум® Бьюти Q10 инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: овальні, двоопуклі таблетки, вкриті оболонкою світло-коричневого кольору;

склад: 1 таблетка містить коензиму Q10 (убіхінону) 30 мг; вітаміну Е (dl- альфа токоферолу ацетат) 10 мг; виноградних кісточок екстракту сухого стандартизованого 30 мг; комплексу цитрусових біофлавоноїдів 30 мг;

допомiжнi речовини: кальцію гідрофосфат дигідрат, целюлоза мікрокристалічна, натрію кроскармелоза, кислота стеаринова, магнію стеарат, кремнію діоксид колоїдний, опадрай жовтий.

Форма випуску. Таблетки, вкриті оболонкою.

Фармакотерапевтична група. Полівітамінні препарати з іншими добавками.

Код АТС А11АВ.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Комбінований препарат, активні компоненти якого мають антиоксидантну, ангіопротекторну, антигіпоксичну, імуномоделюючу і регенеруючу дії, поліпшують толерантність до фізичних навантажень, мікроциркуляцію, обмін речовин, підвищують стійкість організму до несприятливих факторів, відновлюють фізичну працездатність у спортсменів.

Препарат поліпшує оксигенацію шкіри, запобігає старінню та появі зморщок.

Потужний антиоксидантний комплекс, який забезпечує організм енергією, поліпшує стан серцевого м'яза, зміцнює імунну систему, ефективно стимулює вироблення волокон еластину і колагену, поліпшуючи структуру шкіри і сповільнюючи природні (вікові) і передчасні (шкідливий вплив оточуючого середовища) зміни структури шкіри.

Препарат має антиоксидантну активність, бере участь у процесах тканинного метаболізму, попереджає розвиток атеросклерозу, дегенеративно-дистрофічних змін серцевого м’яза і скелетних м’язів, покращує живлення і скорочувальну здатність міокарда, знижує споживання кисню міокардом. Гальмує вільнорадикальні реакції, попереджає утворення пероксидів, що ушкоджують клітинні і субклітинні мембрани; стимулює синтез гему і гемовмісних ферментів – гемоглобіну, міоглобіну, цитохромів; покращує тканинне дихання, стимулює синтез білків (колагену, ферментних, структурних і скорочувальних білків скелетних і гладеньких м’язів, міокарда).

Коензим Q10 (убіхінон) – речовина, що визначає нормальний перебіг окислювальних процесів в клітинах, відповідає за енергетику клітин, є антиоксидантом, має здатність відновлювати активність вітаміну Е в організмі; відіграє важливу роль в захисті клітин шкіри, де попереджує їх ушкодження ультрафіолетом і активними формами кисню, здатен попереджувати розвиток ланцюгових реакцій вільнорадикального окислення, в тому числі перекисного окислення фосфоліпідів клітинних мембран і ліпопротеїдів плазми.

Вітамін Е присутній у всіх тканинах організму і виявляється, як і убіхінон, в клітинних мембранах, захищаючи їх від окислення, і таким чином, забезпечує збереження структурної цілісності і функціональної активності. Мембраностабілізуючі властивості вітаміну Е забезпечують покращання функціонального стану серцево-судинної системи і скелетної мускулатури. Вітамін Е бере участь у біосинтезі гему та білків, проліферації клітин, у тканинному диханні та інших важливих процесах клітинного метаболізму, підвищує стійкість тканин в умовах гіпоксії.

Цитрусові біофлавоноїди мають Р-вітамінну активність, виявляють антиоксидантні властивості, впливають на процеси метаболізму, ендогенних та екзогенних ліпофільних сполук. Нормалізують і підтримують структуру, еластичність і проникність судин, попереджують утворення атеросклеротичних бляшок, сприяють підтриманню нормального артеріального тиску, виявляють протизапальну, протиалергічну і м’яку спазмолітичну дії.

Екстракт виноградних зернинок містить рослинні феноли – проантоціанідини, які мають антиоксиданті властивості, нейтралізує вільні радикали, попереджуючи їх руйнівну дію на міокард, активує імунну систему, захищає сполучну тканину, і як наслідок зменшує запалення, зміцнює стінки кровоносних судин, покращує периферичну циркуляцію крові і приплив крові до сітківки.

Фармакокінетика препарату не досліджувалася.

Показання для застосування.

Для нормалізації обміну речовин, загального оздоровлення організму, стимуляції енергетичного та життєвого тонусу; зміцнення імунітету, покращання адаптаційних можливостей організму і підвищення працездатності.

У комплексній терапії як допоміжний засіб для профілактики серцево-судинних захворювань, атеросклерозу, артеріальної гіпертензії, астенічних станів.

Як додаткове джерело коензиму Q10 (убіхінону) і вітаміну Е рекомендується вживати для підвищення оксигенації тканин організму, покращання кисневого обміну; відновлення і регенерації клітин шкіри. При тривалому застосуванні запобігає утворенню зморщок та протидіє передчасному старінню шкіри.

Спосіб застосування та дози.

З профілактичною метою дорослим та дітям від 12 років рекомендується вживати по 1 таблетці на добу, під час їди. Тривалість прийому від 1 до 3 місяців. Більш тривалий прийом можливий за рекомендацією лікаря.

Для застосування в якості засобу, що попереджає старіння шкіри, рекомендується по 1 таблетці на добу під час іди, курсом 2 місяці. Для отримання належного ефекту курс треба проходити двічі на рік.

У комплексній терапії слід призначати по 1 – 2 таблетки на добу. За рекомендацією лікаря доза може бути збільшена до 3 таблеток на добу. Максимальна добова доза – 4 таблетки.

 Побічна дія.

Препарат зазвичай переноситься добре, але іноді можуть виникнути алергічні реакції у вигляді шкірного висипу, дуже рідко нудота, печія, біль в епігастрії. При виникненні вказаних симптомів слід припинити прийом препарату і звернутися до лікаря.

Протипоказання.

Підвищена чутливість до складових компонентів препарату, гострий гломерулонефрит, загострення виразкової хвороби шлунка.

Препарат не слід призначати при відомій підвищеній чутливості до активних та допоміжних речовин, що містяться у таблетках. Не рекомендується призначати препарат дітям до 12 років, через відсутність клінічного досвіду.

Передозування.

Про випадки передозування не повідомлялося, але у поодиноких випадках можливі прояви гіперчутливості (шкірний висип, свербіж), що потребує відміни препарату та проведення симптоматичної терапії.

Особливості застосування.

Не рекомендується вагітним, жінкам в період лактації, дітям до 12 років, через відсутність клінічного досвіду. Немає обмежень щодо керування автотранспортом та роботи з складними механізмами під час застосування препарату.

З обережністю призначають при гострому інфаркті міокарда, вираженому атеросклерозі, підвищеному ризику розвитку тромбозів (після операцій на серці, судинах, аортокоронарних шунтуваннях).

Перед початком прийому слід порадитися з лікарем щодо можливості застосування і дози препарату.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.

Одночасний прийом великих доз вітаміну Е з залізом, вітаміном К або антикоагулянтами непрямої дії (засоби, що запобігають згортанню крові), подовжує час згортання крові. Вітамін Е посилює ефект глюкокортикостероїдів, нестероїдних протизапальних засобів, серцевих глікозидів. Підвищує ефективність протиепілептичних засобів у хворих на епілепсію (підвищений вміст у крові продуктів перекисного окислювання ліпідів). Не рекомендується прийом з іншими вітамінно-мінеральними препаратами, у зв’язку з підвищеним ризиком розвитку гіпервітамінозу.

Умови та термін зберігання. Зберігати в місці, недоступному для дітей, при температурі до 30°С у щільно закритій упаковці.

Термін придатності – 3 роки. Не слід застосовувати препарат після закінчення терміну придатності.

Пользователей также интересует