Симбиофлор 2 инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: золотисто-жовтий, каламутнуватий розчин;

склад: 1 мл суспензії містить Escherichia coli (живі бактерії та аутолізат) 1,5 – 4,5 х 107 бактерій;

допоміжні речовини: натрію хлорид, магнію сульфат гептагідрат, калію хлорид, кальцію хлорид дигідрат, магнію хлорид гексагідрат, вода очищена.

1 мл суспензії містить 14 крапель.

Форма випуску. Суспензія для перорального застосування.

Фармакотерапевтична група. Антидіарейні мікробні препарати. Код АТС A07FA08.

Фармакологічні властивості. Препарат виявляє імунокоригуючу, метаболічну, протизапальну дію.

Фармакодинаміка. Стимулює синтез інтерлейкіну-1-бета та інтерлейкіну-6 моноцитами та макрофагами. Ці цитокіни, в свою чергу, стимулюють ланку гуморального імунітету, що сприяє підвищенню продукції секреторного імуноглобуліну А плазматичними клітинами у слизових оболонках та імуноглобуліну G у центральній імунній системі. Така різноспрямована дія препарату на різні субпопуляції В-лімфоцитів сприяє збалансованій активації імунної функції, що є дуже важливим при терапії алергічних захворювань.

Фармакокінетика. Дослідження фармакокінетики не проводилось.

Показання для застосування. Хронічний ентероколіт, синдром подразнення товстого кишечнику, дивертикуліт, алергічний та аліментарний гастроентерит і коліт, діарея.

 

Спосіб застосування та дози. Дорослим: на початку лікування призначати перорально по 10 крапель 3 рази на добу, через тиждень, поступово збільшуючи по 2 краплі щоденно, до 20 крапель, 3 рази на добу. Разову дозу розчинити у 30 мл води та прийняти з їжею.

Дітям: старше 6 місяців призначати один раз, у середині доби, під час їди, по 5 крапель, розчинених у 10-15 мл кип’яченої води; від 3 років приймати один раз, у середині доби, під час їди, по10 крапель, розчинених у 15-20 мл води.

Перед застосуванням препарат 5 разів вертикально збовтати, в результаті чого він набуває каламутнуватого вигляду.

Курс лікування − 6-10 тижнів.

Побічна дія. Іноді на початку лікування виникають ознаки метеоризму, неприємні відчуття у верхній частині кишечнику, рідкі випорожнення. Ці явища є позитивними реакціями організму, в таких випадках рекомендується повільніше збільшувати кількість крапель або зменшити разову дозу вдвічі, до зникнення вищезгаданих симптомів.

 

Протипоказання. Гострий холецистит, гострий панкреатит, непрохідність кишечнику, кахексія, імунодефіцитні стани, гострі інфекційні захворювання.

Дитячий вік до 6 місяців.

Передозування. Не відмічалось.

 

Особливості застосування. При ензиматичній слабкості або нульовій кислотності Симбіофлор 2 рекомендується приймати тільки в поєднанні з відповідними медикаментами. Не приймати при гострих гарячкових станах.

Дорослим рекомендується попереднє лікування препаратами Про-Симбіофлор і Симбіофлор 1; дітям − Симбіофлором 1.

Тератогенний ефект препарату невідомий, під час вагітності та годування груддю рекомендується призначати його тільки після зважування співвідношення користі/ризику.

Симбіофлор 2 не містить стабілізаторів, тому при порушенні умов зберігання легко контамінується. Такої контамінації слід уникати шляхом короткотривалого відкривання флакона, під час використання препарат обережно накапувати з флакона, так щоб краплі капали одна за одною. Не торкатися крапельниці. З метою полегшення звільнення крапель на початку та в кінці застосування необхідно постукувати по флакону та тримати його під кутом. Швидкість накапування можна регулювати шляхом зміни кута, під яким тримається флакон.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Взаємодія невідома.

 

Умови та термін зберігання. Флакон до першого розкриття зберігати при температурі від +20С до +300С.

Після кожного використання флакон відразу щільно закривати і зберігати в холодильнику, не допускаючи заморожування. Після розкриття флакона препарат придатний для використання протягом 3 тижнів.

Зберігати в місцях, недоступних для дітей!

Термін придатності – 2 роки.