Пропес инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: прозорий розчин світло-коричневого кольору;

склад: 2 мл розчину містять комплекс пептидів, отриманих із ембріональної тканини великої рогатої худоби;

допоміжні речовини: 0,9 % розчин натрію хлориду, 0,1г/л хінозолу.

 

Форма випуску. Розчин для ін’єкцій.

 

Фармакотерапевтична група. Антінеопластичні та імуномодулюючі засоби.

Код АТС L03А Х 15

 

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Пропес® має імуномодулюючу та протипухлинну дії. Впливає на процеси клітинного та системного імунітету: стимулює функціональну активність хелперів та мононуклеарних фагоцитів, має виражені імуномодулюючі властивості, перешкоджає розвитку аутоімунних процесів. Сприяє прискоренню відновлювальних процесів та корекції розладів функції імунної системи. Препарат має виражені антитоксичні ефекти, покращує функції печінки, пригнічує розвиток пухлинних процесів, сприяє регресії пухлин шляхом їх резорбції.

Фармакокінетика. Не досліджувалась.

 

Показання для застосування. Застосовується у комплексній терапії злоякісних новоутворень (рак легенів, рак нирок, рак печінки, рак стравоходу, рак прямої кишки, рак дванадцятипалої кишки, рак тонкого та товстого кишечнику, саркома м’яких тканин та кісток, меланоми), а також показаний для лікування захворювань, пов’язаних з порушеннями імунологічного статусу.

 

Спосіб застосування та дози. Призначають внутрішньом’язево. У разі хірургічного лікування хворим призначають по 2 мл 2 рази на добу протягом 5 діб до операції та по 2 мл 1 раз на добу протягом 10 діб після операції. При консервативному лікуванні препарат застосовують у двох дозових режимах (I, II):

I – по 2 мл 1 раз на добу протягом 10 діб на фоні комбінованої хіміотерапії та при повторних курсах останньої;

II – при тривалому радикальному опроміненні хворих з системними пухлинними захворюваннями або при паліативному опроміненні метастазів у кістках – призначають ідентично з режимом при хірургічному лікуванні, при цьому препарат може бути призначений до 20 мл на добу протягом 3 днів.

Клінічний досвід застосування препарату у дітей відсутній.

 

Побічна дія. При застосуванні у медичній практиці донині випадки побічної дії не виявлені, однак можлива індивідуальна непереносимість препарату, а також розвиток алергічних реакцій.

 

Протипоказання. Індивідуальна непереносимість компонентів препарату, вагітність та лактація.

 

Передозування. У зв’язку з низькою токсичністю передозування не спостерігалось.

 

Особливості застосування. У осіб з обтяженим алергічним анамнезом застосовувати з обережністю.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Особливості взаємодії з іншими препаратами не виявлені.

 

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, захищеному від світла місці при температурі від +4оС до +8оС. Термін придатності - 2 роки.