Родиолы экстракт жидкий инструкция, аналоги и состав

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: рідина темно-бурого кольору з характерним ароматним запахом;

склад:

1 флакон містить екстракту рідкого кореневищ з коренями родіоли рожевої (1:1) - 50 мл або 100 мл;

допоміжні речовини: спирт етиловий 40 %.

 

Форма випуску. Екстракт рідкий, для перорального застосування.

 

Фармакотерапевтична група. Тонізуючі засоби. КОД АТС А13А.

 

Фармакологічні властивості. Екстракт родіоли рідкий належить до групи тонізуючих засобів, характеризується адаптогенними властивостями, завдяки вмісту в кореневищах з коренями органічних кислот, дубильних речовин, бета-ситостерину, двох кристалічних речовин: n-оксифеніл β-етанолу n-тирозину і його глікозиду n-оксифеніл-β-(β-α глюкопіранозиду)-етанолу родіолізиду. Препарат підвищує стійкість організму до несприятливих факторів (переохолодження, перегрівання, кисневе голодування, різні стреси), зменшує чи усуває психічну напруженість, підвищує розумову і фізичну працездатність за рахунок оптимізації енергетичних процесів і стимуляції функцій центральної нервової системи. Отримані експериментальні дані про антиаритмічну дію екстракту родіоли рідкого.

Показання для застосування. Астенічні стани, підвищена стомлюваність, неврастенія, вегето-судинна дистонія, акінето-гіпотонічний синдром, період реконвалесценції, знижена працездатність.

Спосіб застосування та дози. Препарат приймають внутрішньо по 5-10 крапель 2-3 рази на день за 10 хвилин до їди. При астенії, акінето-гіпотонічному синдромі й інших захворюваннях; у психіатричній практиці призначають спочатку 10 крапель 2-3 рази на день, поступово підвищуючи дозу до 30-40 крапель на прийом. Тривалість лікування визначає лікар.

 

Побічна дія. Підвищена збудливість, безсоння, головний біль, підвищення артеріального тиску. Можливі випадки підвищеної чутливості до препарату, що потребує прийому десенсибілізуючої терапії.

 

Протипоказання. Артеріальна гіпертензія, пропасниця, підвищена чутливість до компонентів препарату, вагітність, лактація, дитячий вік.

 

Передозування. На сьогодні інформації про випадки передозування не надходило. Можлива надмірна збудливість, при якій рекомендується відмінити препарат.

 Особливості застосування. Родіоли екстракт рідкий не рекомендують приймати в другій половині дня з метою попередження безсоння, препарат не призначають дітям до 12 років. З обережністю призначають препарат особам із серцево-судинними захворюваннями та цукровим діабетом.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Препарат може посилювати вплив інгібіторів МАО й інших засобів психостимулюючої дії.

 

Умови зберігання та термін придатності. Термін придатності - 4 роки. Зберігати в прохолодному, захищеному від світла місці.